Kandidaatnr.#1
Geboortejaar:1990
Afkomst:Turks
Samenvatting gesprek:Hij wilt in sjaa Allah het huwelijk voltooien om Allah (swt) te behagen. Om het in zijn woorden uit te drukken: "Ik ben op zoek naar een vrome praktiserende zuster die een verkoeling is voor mijn ogen, verwijzend naar surah Al-Furqan vers 74."


Onze gesprekken waren erg divers. Wij spraken over het concept van een huwelijk volgens Islam en de broeder kon zich daarin erg sterk uitdrukken over hoe men naar huwelijk dient te kijken binnen Islam. Wij hebben inhoudelijk gesproken over de problemen van de Oemma in Nederland, waaronder pleegzorg. Daarnaast gingen inhoudelijk in op Fiqh-e-Hanafi. Om het goed samen te vatten; het was duidelijk af te leiden dat de broeder over een goede basis beschikte aangaande de Dien en erg volwassen doch kalm overkwam.


Hij woont momenteel thuis en is op zoek naar zuster die het niet bezwaarlijk vindt om in te wonen. De broeder is zelf werkzaam als huiswerkbegeleider van uiteenlopende vakken en heeft volmondig aangegeven dat hij de vrouw Alhamdulillah kan onderhouden.


Hij heeft geen bepaalde voorkeur voor een etniciteit.


Kent u iemand die opzoek is naar een kandidaat om mee te trouwen en zij voldoet aan de gestelde voorwaarden, schroom dan niet om contact op te nemen met Hisaab op info@hisaab.nl
Kandidaatnr.#2
Geboortejaar:1988
Afkomst:Surinaams
Samenvatting gesprek:Hij werkt momenteel als assistent-arts in een ziekenhuis en wilt binnen een aantal jaren zijn eigen huisarts-praktijk beginnen bi idhnillah.

Wij hebben gesproken over het beleven van de Dien in Nederland, het concept van een huwelijk en natuurlijk de wensen van de broeder. Wij waren het meest benieuwd ook naar zijn werk en hij gaf ook te kennen dat hij soms met het overlijden van een persoon in de ziekenhuis wordt geconfronteerd en dat het erbij hoort. Het leverde interessante gespreksstof op over hoe kort het leven wel niet is. Wij hebben een goede indruk van de broeder gekregen. De broeder is bezig met zijn Dien. Hij heeft een bepaalde focus in zijn leven.

Kennen jullie iemand die geschikt kan zijn voor de broeder, neem dan contact op met Hisaab via info@hisaab.nl
Kandidaatnr.#3
Geboortejaar:1985
Afkomst:Pakistaans/Surinaams
Samenvatting gesprek:De broeder heeft een eigen onderneming en is begaan met zijn religie. Het gesprek was ook erg positief verlopen, waarbij er uiteenlopende onderwerpen aan bod kwamen. De broeder heeft een volwassen kijk op het leven en is erg betrokken en behulpzaam tegenover de mensen. Hij is ook erg zelfstandig en erg netjes doch vlot in het communiceren, waardoor het gesprek ook inhoudelijk effectief verliep.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl
Kandidaatnr.#5
Geboortejaar:1979
Afkomst:Pakistaans
Samenvatting gesprek:De broeder is geboren en getogen in Nederland. Is afgestudeerd en werkt zelf al geruime tijd binnen de IT. Hij woont op zichzelf en kan de zuster in sjaa Allah goed voorzien. Hij is op zoek naar een zuster met een rustige en zachtaardige karakter, waarmee hij een goed gesprek kan voeren. Het gesprek was erg positief verlopen, waarbij er levenservaringen werden uitgedeeld. Wij hebben duidelijke beeld gekregen over de zuster welk de broeder zoekt.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl
Kandidaatnr.#8
Geboortejaar:1991
Afkomst:Turks
Samenvatting gesprek:De broeder is erg sociaal in de omgang en het gesprek verliep daarom ook erg soepel. Er is heel erg goed gesproken over de verwachtingen van de zuster en het huwelijk. De broeder heeft duidelijke richtlijnen en verwachtingspatronen aangegeven, zodat er meteen helderheid kan worden verschaft aan de zuster. Islam is hierbij de norm voor de broeder en hij wilt ook graag dat de zuster ernaar streeft. De broeder is bereid om zijn vrouw hierbij te helpen en steunen.

De zuster dient een goed hart en een goed karakter te hebben. Dit is heel erg belangrijk voor de broeder.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl
Kandidaatnr.#12
Geboortejaar:1990
Afkomst:Pakistaans/Surinaams
Samenvatting gesprek:De broeder is jaar. Hij woont in Zoetermeer en is half-Pakistaan en half- Surinaams. Hij is momenteel werkzaam binnen de juridische sector voor een grote accountancy firma. Universitair afgestudeerd en bezig met het opdoen van kennis omtrent Islam, Alhamdulillah. Tevens beschikt de broeder over een eigen woning, waardoor het makkelijker is voor de zuster om in te trekken.

Wij hebben het gesprek met de broeder als erg open en oprecht ervaren. Er is goed gesproken over Islam, het concept van een huwelijk en natuurlijk over de familiestructuur.

Wij, van Hisaab, hebben een goede beeld gekregen van de broeder.

Kunnen jullie nagaan in jullie omgeving of er iemand bij het algemeen geschetste profiel van de broeder past en dan hopen wij het te vernemen in sjaa Allah. Jullie kunnen een email sturen naar info@hisaab.nl
Kandidaatnr.#14
Geboortejaar:1994
Afkomst:Turks
Samenvatting gesprek:Onze gesprek met de broeder verliep erg vlot. De broeder is in een afrondend fase van zijn studie en is tegelijkertijd een freelance software-ontwikkelaar. Hij kan de zuster voorzien met zijn werk. Hij is erg netjes, zorgzaam en attent naar zijn omgeving. De broeder is heel erg duidelijk omtrent het pad welk hij samen met zijn vrouw wilt gaan bewandelen. Hij wilt enkel Islam als maatstaf en verwacht dat zijn vrouw dezelfde mentaliteit heeft en niets minder. Tevens verwacht de broeder dat de zuster kalm en geduldig is, omdat hijzelf ook erg kalm en geduldig is. Hij is erop gefocust om zijn vrouw gelukkig te houden en verwacht dat de vrouw dit waardeert en erkent. Het is daarom dat de broeder ook gebaat is bij een volwassen zuster en geen kinderachtige en eigenwijs karakter vertoont. Islamitisch argumentatie dient de boventoon te voeren, wanneer er kritiek wordt geleverd tijdens een discussie tussen de man en vrouw.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl
Kandidaatnr.#17
Geboortejaar:1992
Afkomst:Turks
Samenvatting gesprek:Het gesprek met de broeder verliep erg goed. De broeder is erg begaan met de Dien en het opdoen van kennis. Hij kan de zuster voorzien met zijn huidige baan. Wij zijn erg onder de indruk met zijn focus op de toekomst en zijn vastberadenheid om zijn doelen te behalen. De broeder maakt een hele zekere indruk en blijft tegelijkertijd erg nederig ter omwille van de Dien.

De broeder is op zoek naar een simpele doch gemotiveerde zuster vanuit Islam, zodat beiden zich kunnen richten op de toekomst en schikken in de rolverdeling welk door Allah (swt) is vastgelegd. Zij dient bewust te zijn van haar rol in het huwelijk enernaar streven om kennis op te doen van Islam.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#18
Geboortejaar:1989
Afkomst:Nederlands/Indonesisch
Samenvatting gesprek:Het gesprek met de broeder verliep heel erg vanzelfsprekend, waarbij de nodige humor niet achterwege werd gelaten. De vader van de broeder is bekeerd en de broeder is geboren en getogen moslim. Hij heeft verteld over zijn pad aangaande het praktiseren en daaruit blijkt dat hij zichzelf altijd sterk maakte om Allah (swt) te gehoorzamen en de Dien beter te begrijpen. Zo’n mentaliteit is Alhamdulillah nog natuurlijk gebleven, waardoor hij zich telkens ontwikkelde binnen de Dien en zichzelf ook profileert als iemand die nooit zal stoppen met leren over Islam. De broeder is erg duidelijk in zijn bewoordingen en maakt zich sterk om zijn beoogde doelen te behalen. Hij heeft een goede baan binnen de zorg en blijft zich inzetten om andere specifieke kwaliteiten binnen de zorg ook eigen te maken.

De broeder is op zoek naar een praktiserende zuster met een prettige doch kalme uitstraling. Zij dient wel over de kwaliteiten te beschikken om op een bepaalde niveau te communiceren, zodat er vruchtbare communicatie in stand wordt gehouden door het koppel zelf en dat men niet op elkaar uitgekeken raakt. De zuster dient wel een bepaalde drive te hebben in haar leven, net zoals de broeder, zodat beiden doelen op aarde kunnen vaststellen en gezamenlijk kunnen behalen bi dihnillah.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#20
Geboortejaar:1972
Afkomst:Eritrees/Egyptisch
Samenvatting gesprek:Er is Alhamdulillah heel veel besproken met de broeder. Hij heeft openheid van zaken gegeven over zijn verleden en zijn pad om te praktiseren, zodat hij Allah (swt) steeds beter kan gehoorzamen. De broeder heeft islamitische studies gevolgd in Egypte (al-Azhar) en spreekt zowel Nederlands als Arabisch. Hij heeft een eigen woning. De broeder is niet eerder getrouwd geweest en is op zoek naar een praktiserende doch simpele zuster. Hij maakt er geen punt van als de zuster ook een kind heeft.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#21
Geboortejaar:1984
Afkomst:Irakees
Samenvatting gesprek:Het gesprek verliep erg goed, omdat er heel veel openheid van zaken werden gegeven om de broeder goed te leren kennen, waardoor er inhoudelijke vragen konden worden gesteld, zodat wij een betere beeld van de broeder konden krijgen.
Hij heeft een goede baan binnen de huisrenovatie-sector, een eigen huis en is zelf praktiserend, Alhamdulillah! De broeder heeft maa shaa Allah een hele grote hart, imponerende verantwoordelijkheidsgevoel en is erg welbespraakt. De broeder komt bij ons goed over en beschikt over de capaciteiten om een huwelijk te kunnen managen. Het oosk niet gehaal onbelangrijk dat de broeder zelf ook in de keuken erg actief kan zijn.

Hij is op zoek naar een zuster bij wie Islam als maatstaf en drijfveer wordt genomen. De broeder is op zichzelf niet veeleisend, zolang de zuster zich aan de Dien commiteert, waarbij omgang met de man in het huwelijk en het opvoeden van kinderen centraal staat in een huwelijk.
Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#22
Geboortejaar:1993
Afkomst:Egyptisch
Samenvatting gesprek:De broeder combineert zijn opleiding tezamen met een leidinggevende baan. Het gesprek met de broeder verliep vlot en het is duidelijk te merken dat de broeder ambitieus is en duidelijke doelen heeft gesteld. Hij is erg zelfstandig en beschikt over een sterke karakter, Alhamdulillah. Hij stelt het geloof voorop en is op zoek naar een zuster die zich daarin kan schikken en dat beiden elkaar kunnen steunen in het goede.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl
Kandidaatnr.#24
Geboortejaar:1991
Afkomst:Marokkaans
Samenvatting gesprek:Het gesprek met de broeder was erg open. De broeder heeft duidelijk zijn situatie uitgelegd. Hij is actief binnen de technische branche en heeft zijn eigen woonplek, waardoor hij de zuster kan onderhouden en voorzien van een ruimte. De broeder is gedreven met het beleven van Islam en heeft een nette voorkomen.

Hij is op zoek naar een zuster die praktiseert en dezelfde mate van volwassenheid toont in het naleven van Islam. De broeder heeft zelf geen grote verwachtingspatroon noch bepaalde sepcifieke eisen. Hij wilt graag een huwelijk aangaan met een zuster die weet wat van haar gevraagd wordt aangaande Islam.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl
Kandidaatnr.#26
Geboortejaar:1980
Afkomst:Egyptisch
Samenvatting gesprek:Onze gesprek met de broeder was erg openhartig. De broeder praktiseert, heeft een eigen baan en woning. Hij komt erg sociaal, zorgzaam en volwassen over. De broeder is opzoek naar een zuster die praktiseert, samen met hem een gezin wilt stichten en beschikt over de capaciteit om een huwelijk gezamenlijk op een gezonde manier te dragen.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl
Kandidaatnr.#27
Geboortejaar:1977
Afkomst:Jemeniet
Samenvatting gesprek:De broeder beschikt over een goede baan binnen de technische sector. Hij is Alhamdulillah actief in een sector, waarbij specifieke kennis wordt vereist. Tevens beschikt de broeder over een aangename woonplek, opdat de zuster meteen kan intrekken. De broeder beschikt over een sterke Islamitische achtergrond en conformeert zich aan de Dien.

Hij is opzoek naar een zuster die zich conformeert aan de Dien. Zij zal ook in goede banen worden begeleid door de broeder aangaande de Dien in sjaa Allaah.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl
Kandidaatnr.#30
Geboortejaar:1983
Afkomst:Somalisch
Samenvatting gesprek:De broeder is erg welbespraakt en verzorgd. Hij is een zelfstandige ondernemer en is bezig met het opstarten van een nieuwe onderneming. De broeder is eraan toe om een volgende stap in zijn leven te maken en dat is een huwelijk. Hij is opzoek naar een zachtaardig, zorgzaam en een begripvol individu. Zij dient Islam als leidraad te nemen en bereidheid te tonen om kennis op te doen.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#31
Geboortejaar:1989
Afkomst:Turks
Samenvatting gesprek:De broeder heeft zich vanaf zijn 17de tot Islam bekeerd, nadat hij onderzoek deed over Islam en zijn identiteit toentertijd. Uit zijn levensverhaal kunnen wij opmaken dat het een hele volwassen en sterke broeder is qua mentaliteit. Hij laat zich niet snel van de stuk brengen wanneer hij achter een beslissing staat.

Tevens heeft de broeder ook een toekomstplan met perspectieven waaraan hij werkt. Dit zijn goede tekenen voor iemand die ook een huwelijk wilt dragen. Alhamdulillaah, de broeder is praktiserend en zet zich in om kennis op te doen. De broeder heeft een eigen woonplek en is niet beroerd om te verhuizen. Hij vindt het ook niet erg als de zuster part-time wilt werken.

De broeder is op zoek naar een avontuurlijk, lief, intelligent en een volwassen zuster om mee te trouwen. Uiteraard staat het praktiseren voorop.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#32
Geboortejaar:1974
Afkomst:Tunesisch
Samenvatting gesprek:Wij hebben een openhartig gesprek gevoerd met de broeder, waarbij hij zijn wensen duidelijk heeft gemaakt en duidelijkheid heeft verschaft over zijn situatie en achtergrond. De broeder is een ondernemer en houdt zich continue bezig met da’wa.

Hij is op zoek naar praktiserende, kalme en begripvolle zuster die hem bij kan staan. Hij wilt haar in sjaa Allaah bijstaan, zodat beiden zich kunnen focussen op hun verantwoordelijkheden vanuit Islam.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!


Kandidaatnr.#33
Geboortejaar:1984
Afkomst:Egyptisch
Samenvatting gesprek:Het gesprek verliep vlot, open en was erg leerzaam. De broeder is praktiserend, heeft een baan en een eigen huis. Hij staat bij zijn omgeving bekend als iemand die erg sociaal en dienend is. Uit onze gesprek konden wij ook afleiden dat de broeder een hele aangename en prettige persoonlijkheid heeft, waardoor er een gezonde sfeer ontstond en hierdoor konden wij inhoudelijk ingaan op zijn wensen en voorkeuren en tegelijkertijd ook zijn specifieke situatie beter in kaart konden brengen.

De broeder is op zoek naar een zuster die zich bezig houdt met de Dien en haar handelingen ook daarnaar refereert. Er wordt heel veel nadruk gelegd op een akhlaaq en vroomheid.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via in-fo@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#34
Geboortejaar:1966
Afkomst:Marokkaans
Samenvatting gesprek:Wij hebben uitgebreid met elkaar gesproken over religie, werk en zijn achtergrond. De broeder werkt binnen de ICT-branche, beschikt over een Eigen huurwoning en is een praktiserend Moslim. Hij is dus bij machte om een huwelijk te kunnen dragen en de verplichtingen bi idhnillah kan nakomen. Tijdens het gesprek hebben wij gemerkt dat de broeder openhartig en geheel eerlijk zijn huidige situatie heeft geschetst en heeft gesproken over de belangrijke aspecten in zijn verleden. Hierdoor hebben wij een beter beeld van de broeder verkregen en onze adviezen uitgewisseld en daarin heeft de broeder op een respectvolle manier ook een luisterend oor aan gegeven. De broeder komt daarnaast erg kalm, volwassen en welbespraakt over. De opgedane levenservaring komt de broeder daarbij goed van pas om een huwelijk te kunnen dragen in sjaa Allaah.

De broeder is op zoek naar iemand met dezelfde kalme karakter, een praktiserende gehalte en dat zij godsvrezendheid toont.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

Kandidaatnr.#35
Geboortejaar:1971
Afkomst:Algerijns
Samenvatting gesprek:Het gesprek met de broeder verliep erg soepel. De broeder werkt, heeft een huurhuis en beschikt hiermee dus over de financiële mogendheid en een huisvesting om aan de verplichtingen te kunnen voldoen voor de zuster. De broeder praktiseert Islam, heeft een volwassen karakter en komt bescheiden over, maar dan op een positieve manier.

De broeder is op zoek naar een geduldig, praktiserende en lieve zuster. Islam is het allerbelangrijkst voor de broeder en hij is niet gebaat bij een specifieke etniciteit.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#36
Geboortejaar:1987
Afkomst:Angolees
Samenvatting gesprek:De broeder is op zijn 27ste bekeerd tot Islam. Hij had toen ook heel veel Moslims in zijn omgeving en zij nodigden hem vaak uit om naar de moskee te komen en hij weigerde, ondanks dat hij interesse had. Op een begeven moment kreeg hij een droom, waarin hij tot Islam werd uitgenodigd en twijfelde geen moment. Sinsdien is de broeder bezig met het praktiseren, veelvuldig bezig zijn met de Dien en omgang met broeders. Hij woont op zichzelf en is opzoek naar een praktiserende zuster met wie hij samen een gezin kan stichten waaraan de Oemma veel voordeel zal beleven.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#40
Geboortejaar:1975
Afkomst:Marokkaans
Samenvatting gesprek:Wij hebben gezond en helder gesprek gevoerd omtrent o.a. de wensen en voorkeur van de broeder aangaande een geschikte huwelijkskandidate. De broeder is zelf praktiserend, doceert studenten en werkt daarnaast full-time. De broeder woont op zichzelf en wij kunnen op basis hiervan aangeven dat de broeder op een bepaalde manier stevig in zijn schoenen staat om een huwelijk te kunnen dragen. De broeder kwam heel erg vriendelijk en communicatief sterk over. Je merkt ook dat hij beschikt over de nodige levenservaring en zichzelf verrijkt met literatuur omtrent uiteenlopende onderwerpen, vanwege zijn kalmte en zijn manier van overbrengen.

De broeder is opzoek naar een zuster met wie hij op dezelfde level kan communiceren. Een zuster die een bepaalde gevoel heeft met het Arabisch en zich conformeert aan Islam. De broeder houdt ervan dat de zuster zich graag wenst te ontwikkelen in gebieden binnen de kaders van de Dien. Zoals de broeder het zelf zegt: "Een vrouwelijke jongedame die Allaah op de eerste plaats zet.”

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

Kandidaarnr.#41
Geboortejaar:1988
Afkomst:Surinaams
Samenvatting gesprek:Wij hebben een gezond onderhoud gevoerd met de broeder. Het is een intelligente broeder die zijn zaken goed op orde heeft. Hij heeft een stabiele functie en kan dus hierbij de zuster ook onderhouden. De broeder heeft een HBO opleiding afgerond en is op zoek naar een zuster die ook op dezelfde golflengte zit. De zuster dient zachtaardig, behulpzaam en sociaal te zijn.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl
Kandidaatnr.#42
Geboortejaar:1994
Afkomst:Turks
Samenvatting gesprek:Het gesprek met de broeder verliep geheel prettig. Er is uitgebreid gecommuniceerd over het huwelijksleven en haar uitdagingen. De broeder beschikt over een zelfstandige woonplek en is actief binnen de IT-branche. Hij verricht freelance werkzaamheden als graphic designer en is ook een website ontwikkelaar. De broeder praktiseert en is ook erg gehecht aan het feit dat de zuster zich ook vastklampt aan Islam. Hij is erg sportief en beoefent verschillende verdedigingssporten. Wij kunnen dus stellen dat de broeder communicatief sterk is en activistisch is ingesteld.

De broeder is daarom ook op zoek naar een zuster die zich sociaal opstelt, een positieve uitstraling heeft en zich niet verlegen maakt om de man te attenderen op de Islamitische voorschriften indien nodig.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

Kandidaatnr.#43
Geboortejaar:1990
Afkomst:Pakistaans
Samenvatting gesprek:Wij hebben een open gesprek gehad waarbij er uitgebreid en inhoudelijk is ingegaan op aspecten binnen en buiten het huwelijk. Zodoende hebben wij een helder beeld gekregen over de wensen en eisen van de broeder en ook wat de broeder zelf te bieden heeft.

De broeder werkt full-time binnen de financiele dienstverlening. Hij houdt van sporten, reizen en is daarnaast ook een familieman die uit een hecht en liefdevolle gezin komt. De broeder praktiseert en zet zich in om kennis te vergaren. Zijn omgeving heeft hem gestimuleerd om volgens de Dien te leven.

Hij is opzoek naar een gelovige, praktiserende zuster die bewust is van de familiale omgangen volgens Islam. De broeder kijkt niet naar iemands opleiding noch houdt hij de zuster tegen om te werken.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

Kandidaatnr.#45
Geboortejaar:1990
Afkomst:Ghanees
Samenvatting gesprek:Het gesprek met de broeder verliep uitermate positief. De broeder werkt als zelfstandige binnen de IT-branche en is een praktiserende broeder, maa sjaa Allaah. Het is een verstandige en vriendelijke broeder die goed communiceert en heel veel zaken goed kan relativeren aangaande het huwelijk en het proces ernaartoe. Uit onze gesprek hebben wij kunnen opmaken dat de broeder een serieuze houding heeft naar een huwelijk toe en zichzelf in een gedegen positie heeft gerealiseerd om een huwelijk ook te kunnen dragen. Kortom; de broeder heeft de zuster het noodzakelijke te bieden vanuit de Dien. Hij is zelf heel erg flexibel qua eisen en wensen naar de zuster toe.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#46
Geboortejaar:1991
Afkomst:Marokkaans
Samenvatting gesprek:Wij hebben een uitgebreide gesprek gevoerd met de broeder omtrent zijn huidige situatie, wensen en eisen qua huwelijkskandidaat en zijn belevenis van de Dien. Uit het gesprek hebben wij kunnen opmaken dat de broeder beschikt over een vaste baan met vooruitzichten, want de broeder heeft zich goed gemanifesteerd in een branche met mogelijkheden. Tevens is de broeder erg duidelijk en punctueel omtrent een toekomstige partner, waarbij Islam als maatstaf dient te worden genomen. Hij beleeft islam ten volle en wilt dat de zuster zich daar vanaf dag 1 aan committeert en vastklampt. De broeder voldoet aan de verplichten aspecten om een huwelijk aan te gaan en te dragen, omdat hij zelfstandig is qua werk en huisvesting.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#47
Geboortejaar:1972
Afkomst:Marokkaans
Samenvatting gesprek:Er is een openhartige sessie gevoerd met broeder, waarbij uiteenlopende onderwerpen zijn besproken tot in details. Uit het gesprek hebben wij kunnen afleiden dat de broeder weet waar hij over praat en hij heeft een gezonde dosis besef van de realiteit uit de gedane levenservaringen. De broeder heeft zich heel erg duidelijk uitgedrukt in wat hij wilt, hoe hij het leven ziet en beschikt over de nodige kennis om zijn toekomstige visie omtrent het huwelijk te kunnen laten realiseren. Onze broeder heeft maa sjaa Allaah een sterke onderneming opgebouwd en beschikt over goede huisvesting om de zuster te kunnen voorzien en faciliteren met de wil van Allaah (swt). Hij heeft de noodzakelijke know-how om een huwelijk vanuit Islam te belijden en ziet het huwelijk ook als een middel om het uiteindelijke en oorspronkelijke doel te bemachtigen; namelijk het dichtbij komen bij Allaah (swt) en Zijn (swt) Tevredenheid bereiken. Maa sjaa Allaah; de broeder ziet er uitermate gezond, verzorgd en fit uit, vanwege zijn sportieve achtergrond.

De broeder heeft een duidelijke beeld over zijn toekomstige vrouw en heeft in niet misstane woorden het noodzakelijke kenbaar gemaakt. Hij is gebaat bij eerlijke en betrouwbare zuster met een no-nonsense mentaliteit, zonder al teveel poeha en poespas. Loyaliteit is het sleutelwoord. De zuster dient enigzins gepokt en gemazeld te zijn in het leven, waardoor de broeder niet heel veel hoeft uit te leggen over hoe het in het leven werkt. De zuster dient een gezonde balans te hebben tussen haar eventuele werkleven (indien zij dit wenst) en het leven als een waardige huisvrouw en betrouwbare echtgenote. De zuster dient enkel Islam als maatstaf te nemen, het streven hebben om ernaar te leven en een gezonde bagage meenemen waar beiden als getrouwde koppel van kunnen profiteren in deze wereld en het Hiernamaals.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl
Kandidaatnr.#48
Geboortejaar:1992
AfkomstAfghaans
Samenvatting gesprek:Wij hebben een fijne gesprek met de broeder gevoerd. Wij konden afleiden uit het gesprek dat hij niet moeilijk in de omgang is en communicatief erg sterk is. De broeder zal binnenkort zijn opleiding binnen de techniek continueren in combinatie met een full-time baan. Hij heeft al een eigen woonplek, opdat de zuster makkelijk kan intrekken in een ruime huis. Verder is hij erg gedreven, vindt familie erg belangrijk en heeft een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.

Hij is op zoek naar een zuster die qua dien stevig in haar schoenen staat en samen met hem wilt streven naar het Paradijs. Het is dus vanzelfsprekend dat de zuster leergierig dient te zijn en ontwikkeling in Islam tot een doel dient te verheffen. Zij dient eenvoudig te zijn.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl
Kandidaatnr.#49
Geboortejaar:1993
Afkomst:Turks
Samenvatting gesprek:Wij hebben een gezond gesprek gevoerd met de broeder. Hij is nederig, zachtaardig en bescheiden op een correcte manier. De broeder heeft wel een bepaalde focus om te willen trouwen en creeert daarvoor ook de faclliteiten en gebruikt ook de benodige middelen qua educatie en werk om een huwelijk te dragen. Hij studeert ICT en zal binnenkort ook werken om zijn toekomstige partner te onderhouden.
De broeder beschikt over een eigen woonplek en is op zoek naar een zuster die aan de volgende eigenschappen voldoet conform zijn woorden:

Iemand waar ik op kan steunen, kan vertrouwen, alleen het goede wilt, mij begrijpt en een sterke band met mijn moeder kan hebben. Een mooie akhlaaq en iemand waar ik samen naar de Tevredenheid van Allaah constant mee zoekt.
Dat ze een karakter heeft om naar de voorbeelden van de vrouwen van de Profeet vrede zij met hem te kijken en na te streven. Niemand is perfect, maar hoe zij hebben geleefd, hoe zij de Islaam als hoog in het vaandel hadden. Een vrouw waar ik naar kan kijken en trots op kan zijn, hoe ze de Islaam met (positieve) trots draagt en een school is voor mijn kinderen in shaa Allaah

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl
Kandidaatnr.#50
Geboortejaar:1989
Afkomst:Turks
Samenvatting gesprek:Er is een uitgebreid gesprek gevoerd met de broeder, waarin wij hebben gesproken over zijn voorkeur, eisen en verwachtingspatroon van een huwelijk. De broeder heeft een kalme uitstraling en volwassen voorkomen. Een broeder die zijn woorden voorzichtig uitkiest.

Hij werkt momenteel en prefereert een overstap naar de educatieve sector waarin progressie wordt geboekt. De broeder houdt van schaken, reizen en sporten.
De broeder is op zoek naar een spontaan, behulpzaam en zachtaardige zuster om een goede en rustige leven te leiden en samen te werken aan de gestelde doelen conform Islam.
Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#52
Geboortejaar:1980
Afkomst:Turks
Samnenvatting:Het gesprek met de broeder verliep vlekkeloos, vanwege de raakvlakken over begrip van Islam en toekomstvisie over het huwelijk. Wij hebben gesproken over de da’wa in Nederland, het leven van de broeder en zijn voorkeur en eisen aangaande een huwelijkskandidate.

De broeder is bewogen met Islam en actief in het dienen van de Dien. Hij prefereert ook een zuster die zich daarin kan schikken, een correcte begrip van Islam heeft en zich goed heeft ingelezen in het beleven van een huwelijk conform Islam. De broeder beschikt over de nodige levenservaring om een huwelijk te kunnen dragen en dit is een voordeel voor de zuster. Hij is hier open en ruimhartig over, zodat men weet dat de ervaring in de toekomst ten goede kan komen. Tevens heeft de broeder een goede woning en een uitstekende baan om aan de primaire verplichtingen te kunne voldoen voor een huwelijk.

Zijn verwachtingen van een huwelijk:

“Een huwelijk die gebaseerd is enkel op tevredenheid van Allah sb wt. Het doen en laten dient gebaseerd te zijn op het Goddelijke oordeel. Geen overtollig materialistische verwachting van het huwelijk en het leven. Zij moet wel bekend zijn met het huwelijk vanuit Islaam en wat de verantwoordelijkheid van de man en vrouw is. Of open moet staan om dit van zijn partner te leren.”

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#53
Geboortejaar:1986
Afkomst:Iraans
Samenvatting:Het gesprek met de broeder verliep erg soepel. Wij zijn inhoudelijk ingegaan op de huidige situatie van de broeder, zijn toekomstperspectieven, Islamitische mindset en zijn voorkeur en eisen met betrekking tot de zuster.

De broeder is praktiserend, heeft een full-time baan binnen de pedagogie om de zuster te kunnen houden en beschikt over een woning waardoor de zuster meteen kan intrekken. Hij is bezig met het volgen van Islamitische lessen en omringt zichzelf ook met broeders om het Islamitisch sfeer intact te houden. De broeder heeft als toekomstperspectief om een gedegen fundament neer te leggen voor zijn Dien door middel van het afsluiten van een nikaah met een partner die dezelfde streven heeft. De broeder verwacht daarbij dus ook dat de zuster leeft conform de geboden van Islam en zich afzijdig houdt van de verboden van Islam om de beoogde resultaat te behalen, namelijk de tevredenheid van Allaah swt en het rust (sakiena) die het huwelijk met zich meebrengt.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#54
Geboortejaar:1985
Afkomst:Afghaans
Samenvatting:Er is uitgebreid gesproken met de broeder over zijn leven, visie, werk en familie. De broeder is heel erg gefocust en gefixeerd op het naleven van de wetgeving van Islam en wilt daar ook onder geen enkel beding afwijken en wenst minimaal dat de zuster hiernaar streeft. Hij is een ondernemer binnen de telecombranche en kan hierbij ook de zuster onderhouden Alhamdulillaah. De broeder is eigenlijk heel zijn leven ook een ondernemer geweest en vandaaruit komt ook zijn gedreven mentaliteit naar voren maa sjaa Allaah. Hij is erg gesteld op zijn familie. Vandaar ook dat eer en respect vanuit Islam een groot goed bij hem is.

Uit onze lange gesprek hebben wij opgemerkt dat de broeder heel duidelijk en recht toe recht aan is. Een belangrijk karateristiek, omdat je weet waar jij aan toe bent. Deze karateristiek wordt omkaderd door de Dien.

De zuster dient een sterk praktiserende gehalte te hebben. Zoals de broeder in zijn eigen woorden heeft aangegeven:

“Moge Allah mij een vrouw schenken die als eerst van Allah houd daarna van zijn Profeet Mohamed Sallallahu Alayhi Wa Sallam en daarna van haar ouders en na dat zij mij heeft leren kennen van mij houden om wille van Allah. Zij moet geen kinderachtige karakter hebben maar juist volwassen gedrag. Gevoel voor humor hebben binnen het huis niet giechelen en hoge stem hebben buiten in de openbare ruimtes. Vriendelijk zijn hulpzaam en zorgzaam voor haar ouders familie man kinderen en schoon familie. Ervan houden om haar te focusen op de opvoeding van kinderen en huishouden. Iemand die Quran en de Sunnah volgt en daarin heel serieus is en niks over het hoofd ziet als het om deze twee zaken gaat.”

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#55
Geboortejaar:1984
Afkomst:Guyanees (Indiaas)
Samenvatting:Wij hebben een openhartig gesprek gevoerd met de broeder en hij heeft zich ingespannen om zoveel mogelijk te vertellen over zichzelf en zijn wensen, waardoor het een nog gemakkelijker opgave is om een kandidate voor te stellen conform zijn wensen. De broeder heeft een eigen onderneming binnen de mobiliteitsbranche, beschikt over een eigen woonplek en kan dus hiermee de zuster onderhouden en voorzien van de noodzakelijkheden. Hij heeft niet heel veel voorkeuren, eisen tegenover de zuster en wilt gewoon een huwelijk aangaan, opdat beiden er beter van worden.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#57
Geboortejaar:1982
Afkomst:Nederlands
Samenvatting:De broeder is op zijn 25ste bekeerd en heeft daarna zich ingezet om te leven en praktiseren conform islam. Hij heeft een eigen woonplek en is bezig met het opzetten van een onderneming binnen de marketing. De broeder komt zachtaardig, eloquent en respectvol over. Hij is erg betrokken met de oemma en zijn islamitische omgeving. De broeder heeft ambities op het gebied van praktiseren en op het gebied van creatief ondernemen en wenst dat zijn vrouw ook als een sparringspartner fungeert opdat beiden samen een toekomst kunnen opbouwen. Hij is verder heel erg sportief, houdt van de de natuur, leest zich veel in en wenst in de toekomst ook een vader te worden. Hij staat open voor een verhuizing in sha Allah.

De broeder is opzoek naar een volgend type:

Aantrekkelijk, lief, intelligent, uitdagend, doortastend, eigen mening maar boven alles houdt ze van Allah en zijn Boodschapper (vrede zij met hem). Ik zal kukelen in de ochtend voor fadjr en haar liefhebben. Zij kan mijn hulp verwachten met praktiseren en ik zal haar onvoorwaardelijk steunen als vrouw. Samen een toekomst opbouwen met geluk, humor en mooie, lieve kinderen. Ze mag mijn pluspunten versterken maar ook tekortkomingen aanvullen om mij een betere echtgenoot en vader te laten zijn. Dit zal ik ook voor haar doen. En ook haar onvergetelijke prachtige tijden laten beleven in Mekka en Medina in sha Allah!

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#58
Geboortejaar:1988
Afkomst:Turks
Samenvatting:Wij hebben een uitermate verhelderend en uitgebreid gesprek gevoerd met de broeder, waarbij hij is ingegaan op zijn voorkeuren aangaande de zuster, zijn huidige leven en zijn toekomstplannen als een getrouwde man in sjaa Allaah. De broeder komt uit een warm en hecht familie en is gefocust op het naleven van de islamitische voorschriften. Hij heeft maa sjaa Allaah een hecht sociale netwerk en beschikt over een interessante functie binnen de commerciële sector. De broeder is zowel avontuurlijk als sportief ingesteld en vandaaruit kun je afleiden dat de broeder een enorme drive heeft om een actieve lifestyle na te streven en te behouden.

De broeder is daarom ook op zoek naar iemand die zich kan vinden in het bovenstaande en zich aangetrokken voelt tot dezelfde gedrevenheid en intellectuele sparingspartner kan vormen, waardoor deze huwelijk – met het verlof van Allaah (swt) – een succes kan worden. De zuster dient een ‘soulmate’ te worden waardoor beiden elkaar aanvullen om dichterbij Allaah (swt) te komen en dus het beste uit hunzelf halen op religieus gebied en het wereldse gebied binnen de kaders van Islam.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#59
Geboortejaar:1988
Afkomst:Iraans
Samenvatting:Het gesprek met de broeder was heel erg leerzaam. De broeder heeft een enerverend doch dynamische leven geleid welk hem heeft gebracht tot Islam. Hij investeert heel veel tijd in het praktiseren van islam en doet al een geruime tijd de nodige kennis op. De broeder is bij machte om voor de zuster zorg te dragen op financieel gebied en heeft ook een zelfstandig woonplek om aan de verplichtingen vanuit Islam te kunnen voldoen. De broeder wordt gekenmerkt door zijn levenservaringen en dat is een pluspunt voor de toekomst, omdat de broeder een huwelijk in principe beter kan beheren,

De broeder is op zoek naar een zuster die weliswaar hoog is opgeleid maar het is geen cruciale factor. De zuster dient communicatief vaardig, empathisch, zachtaardig, geduldig en positief te zijn ingesteld. De broeder zegt zelf:

“Ik zou graag een vrouw willen huwen die er van houdt om bezig te zijn met islam, het op doen van kennis of daden waarin dit naar voren komt. Op dit moment ben ik een islamitische opleiding aan het volgen. Ik zou willen dat er ruimte is voor groei voor beide in de islam. Ook vind ik aantrekkingskracht een belangrijke voorwaarde.”

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#60
Geboortejaar:1989
Afkomst:Egyptisch
Samenvatting:Wij hebben een fijn gesprek gevoerd met de broeder. Hij heeft verschillende diploma’s behaald en werkt momen-teel om een ander PhD te behalen en tegelijkertijd is hij werkzaam binnen zijn curriculum om de financiële verplichtingen van een huwelijk na te kunnnen komen. De broeder woont op zichzelf en heeft heel veel gereisd in zijn leven en dat is wel imposant te noemen. Hiermee heeft hij heel veel ervaring opgedaan in het omgaan met mensen van verschillende culturen en het heeft ook zijn horizon verbreed. Hij spreekt vloeiend Arabisch & Engels. Verder houdt de broeder van de natuur en is hij praktiserend en begaand met Islam. Hij beschrijft zichzelf als ‘open-minded doch conservatief aangaande het volgen van de regels van Islam en familiezaken’.

De broder is op zoek naar een zuster die Allaah (swt) vreest, Islam respecteert en goede moraal vertoont. Hij vindt uiterlijke verzorging belangrijk en dat de zuster het famileleven accepteert en waardeert.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#62
Geboortejaar:1983
Afkomst:Irakees
Samenvatting:Ons gesprek met de broeder was veruit het meest inspirerende en bewogen gesprek tijdens ons bestaan, want deze broeder heeft zijn positieve uitstraling en vertrouwen in Allaah (swt) en zijn Dien behouden in situaties waarin de meeste mensen het misschien allang hadden opgegeven en gekozen voor een leven welk vreemd is van Islam.

Onze broeder is gekenmerkt en gesterkt door zijn levenservaringen en staat momenteel in een gezonde positie om een huwelijk aan te gaan vanuit het Islamitisch perspectief. Hij heeft een full-time baan als service engineer, heeft zijn diploma bijna behaald in het technische sector en heeft een eigen woning, waardoor de broeder een zuster kan voorzien conform Islam. De broeder woont sinds 2008 in Nederland, heeft een universitaire opleiding in Irak genoten en spreekt maarliefst 6 verschillende talen en kan zich meer dan goed in het Nederlands uitdrukken. Hij heeft sterke karakter, volwassen houding en een verzorgde overkomen. Hij doet geen concessies aangaande Islam en is iemand die houdt van lezen en heel veel reizen.

De broeder is op zoek naar een praktiserende, geduldige en lieve zuster. Zij dient niet dominant maar erg begripvol te zijn. De zuster dient een goed gedrag te hebben tezamen met een ontwikkeld intellect.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#63
Geboortejaar:1984
Afkomst:Irakees
Samenvatting:Het gesprek met de broeder was erg aangenaam. Hij is maa sjaa Allaah door drie verschillende broeders aangeschreven bij mij als een persoon met godsvrees en een uitmuntende Islamitische karakter. En als drie verschillenden broeders goed en positief sprekend over een broeder dan zal daar vast wel een kern van waarheid in zitten. De broeder praktiseert islam, heeft een baan en een huis en wilt in de nabije toekomst ook zijn eigen bedrijf opstarten vanwege de mogelijkheden in zijn vakgebied binnen het bouwbranche. Het is een hele zachtaardige en spontane broeder en goed in de omgang bij zijn omgeving.

Hij is op zoek naar een vrome, praktiserende zuster die zich conform Islam kleedt. Zij dient een steun en toeverlaat te zijn voor de broeder, zodat hij ook haar haar rechten kan geven in een gezonde en harmonieuze huwelijk.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#64
Geboortejaar:1985
Afkomst:Somalisch/Jemenitisch
Samenvatting:Wij hebben een heel goed gesprek met de broeder. Hij werkt full-time en probeert middels certificaten op HBO niveau het IT-branche binnen te komen in de toekomst. De broeder is heel erg begaan met Islam en investeert tijd in de moskee om anderen te educeren omtrent Islam en het Arabische taal. Hij is erg gesteld op lezen, fitnessen en koken. De broeder komt erg kalm, verstandig en volwassen over. Hij woont op zichzelf en is een erg zelfstandige individu.

De broeder is op zoek naar een zuster die kennis over Islam belangrijk vindt en ernaar streeft om meer kennis op te doen. De zuster dient zelf kalm te zijn aangezien hij ook een geduldige persoonlijkheid heeft.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#65
Geboortejaar:1993
Afkomst:Turks
Samenvatting:Wij hebben een prettige onderhoud gehad met de broeder. Hij komt heel erg volwassen en kalm over. De broeder is erg zelfstandig aangezien hij een eigen woonplek heeft en een full-time baan heeft binnen de zorgbranche. Vandaaruit blijkt dat hij een huwelijk op financieel gebied kan dragen. Daarnaast is de broeder praktiserend en is hij vaak bezig in de moskee, waarin hij ook een helpende hand biedt om bepaalde activiteiten te faciliteren. Hij deinst er niet voor terug om kennis op te doen en telkens te leren om zichzelf steeds specifieker te veranderen om de tevredenheid van Allaah (swt) te bemachtigen. Kortom; de broeder beschikt over de componenten om verder te groeien in het leven en de Dien door een huwelijk aan te gaan met een individu die dezelfde mindset heeft als de broeder.

De zuster dient een bepaalde mate van intellect, neiging en doel te hebben voor en binnen de Dien om samen een meerwaarde te zijn voor het huwelijk en hun nabije omgeving. Het geloof dient op nummer 1 te staan en zij dient een echte familiemens te zijn, omdat de broeder ook erg betrokken is met zijn familie.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum

Kandidaatnr.#66
Geboortejaar:1990
Afkomst:Egyptisch
Samenvatting:Wij hebben een amicabel en open gesprek gevoerd met de broeder. De broeder werkt binnen de logistiek en heeft ambitie om ernaast ook te studeren. De broeder woont op zichzelf en is flexibel om te verhuizen als de zuster dat prefereert. Verder is de broeder praktiserend en ook goed onderlegd in het Arabisch. Hij communiceert heel makkelijk en heeft een verzorgde overkomen. De broeder is maa sjaa Allaah erg vriendelijk en heeft een grote hart.

Hij is op zoek naar een praktiserend, zorgzame en verzorgde zuster. De broeder vindt het niet erg als de zuster ook tijdens het huwelijk wilt werken. Hij is niet moeilijk qua eisen, zolang de zuster een steun en toeverlaat is.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#67
Geboortejaar:1986
Afkomst:Turks
Samenvatting:Het gesprek met de broeder verliep goed en wij hebben een goed begrip kunnen krijgen over hoe hij in het leven staat. De broeder praktiseert Islam, heeft een eigen bouwbedrijf en heeft ook een eigen woonplek, waardoor de zuster meteen kan intrekken. Hij is erg zelfstandig en volwassen om het huwelijk te kunnen dragen en hij wilt ook een huwelijk aangaan om een gezin te stichten en dichterbij Allaah (swt) te komen. De broeder heeft familie in Nederland en is begeven onder een omgeving van broeders.

Hij wilt een simpel doch praktiserende zuster die bekend is met de tradities en cultuur van Islam en zich niets aantrekt van tradities en culturen buiten Islam. De broeder is niet geinteresseerd in iemands opleiding of werk maar legt nadruk op gedrag, verzorgdheid en goed karakter.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#68
Geboortejaar:1979
Afkomst:Nigerees
Samenvatting:Wij hebben een openhartig gesprek gevoerd met de broeder. Hij is begaafd met het spreken van 6 verschillende talen, waaronder Arabisch, Nederlands, Engels en Frans. De broeder praktiseert Islam, werkt als inventaris-manager en onderneemt zelf in onroerend goed in Afrika.

De broeder is op zoek naar een praktiserende zuster die een geduldige karakter heeft. Hij is zelf een zelfstandig en volwassen individu en wenst dat de zuster ook een mate van volwassenheid heeft om een huwelijk samen te kunnen dragen.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#69
Geboortejaar:1991
Afkomst:Oeigoers
Samenvatting:Wij hebben een uitermate fijne gesprek gehad met de broeder en zijn moeder was ook aanwezig bij het gesprek. De broeder heeft een hele kalme, zachtaardige en rustige karakter. Hij heeft verschillende managementcursussen gevolgd en ook als bedrijfsleider gewerkt binnen de foodbranche en zal binnenkort een overstap maken naar een familiebedrijf tezamen met zijn moeder. De broeder is praktiserend en heeft ook een zelfstandige woning. Hij is bij machte om een huwelijk te kunnen dragen.

Er is verder uit het gesprek gebleken dat de gehele familie erg dienstbaar is om mensen te helpen en samen trekken de broers en zussen met hun moeder elkaar op om steeds beter te worden op Islamitisch gebied. Hun huis staat open voor mensen in hun omgeving die het even moeilijk hebben en zij worden hieromtrent ook gekarakteriseerd. Zij werken er graag naar toe dat mensen steun krijgen en daarna zelfstandig worden. Hun uitdagingen lossen zij op middels Islam en er is een mooie harmonie binnen de familie waarbij er veel liefde en respect is voor hun moeder.

De broeder is op zoek naar een zuster die rustig, ruimdenkend en ondernemend is. De broeder is erg flexibel om de zuster te helpen en mee te denken in kwesties die voor haar misschien moeilijk lijken. Hij kan zeker weten een steun en toeverlaat zijn en wenst daarom ook dat de zuster zelf ook dezelfde houding aanneemt. De zuster dient makkelijk in de omgang te zijn net zoals de broeder en zij dienen samen als doel te hebben om dichterbij Allaah (swt) te komen en goed binnen de familie te passen die zelf heel erg faciliterend is voor nieuwe familieden.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#70
Geboortejaar:1989
Afkomst:Turks
Samenvatting:Het gesprek met de broeder was zeer aangenaam. Wij hebben open gesproken over het verleden, heden en de toekomst. Hij heeft gesproken over zijn leermomenten en dat hij nu in het heden zich zo goed mogelijk wilt conformeren aan de Dien, want daar ligt de toekomst. De broeder heeft een eigen woonplek, werkt full-time en praktiseert Islam. In zijn vrije tijd is hij erg betrokken als vrijwilliger bij zijn plaatselijke moskee om in contact te blijven met zowel de jongeren als de ouderen en investeert hij in zichzelf om een betere Moslim te worden.

De broeder zoekt een begripvolle zuster met wie hij samen een leven kan opbouwen en dat zij beiden tijd investeren om dichterbij Allaah (swt) te komen. De opgedane levenservaring van zowel de broeder als de zuster moeten ervoor zorgen dat beiden werken aan harmonieuze samenwerking. De zuster dient gelovig, lief en zorgzaam te zijn. Zij dient ook een gezonde dosis zelfvertrouwen te hebben om een huwelijk te kunnen dragen.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#71
Geboortejaar:1989
Afkomst:Surinaams
Samenvatting:Het gesprek vond plaats in aanwezigheid van zijn ouders en wij hebben het gesprek met hen als prettig ervaren. Het is altijd goed als de familie betrokken is bij het proces en meedenkt. Dit zegt veel over de familie zelf.

De broeder werkt binnen de IT-branche als IT-specialist en heeft zijn HBO opleiding ook afgerond binnen het IT. Hij heeft ruime ervaring binnen deze wereld. Hij praktiseert Islam en houdt heel veel van reizen naar Islamitische landen. De broeder heeft inmiddels ook al de 'Umrah verricht. De broeder komt tezamen met zijn ouders kalm, zelfstandig,volwassen en helder over. ​ Hij is erg flexibel als de zuster wenst om te werken tijdens het huwelijk. In sjaa Allaah wilt de broeder na de Nikah ook zelfstandig wonen en toont hij een mate van flexibiliteit in het wonen in een ander stad dan zijn huidige woonplaats.

De broeder wenst met een zuster te trouwen die lief, rustig en zorgzaam is qua karakter. Communicatie speelt een belangrijke rol in de relatie, om zo voor beiden tot harmonie te kunnen komen. Het is heel erg belangrijk dat zij een familiemens is, aangezien de broeder dat zelf ook is. De broeder wil graag samen met de zuster stappen maken in de religie om verder te groeien qua Deen en zodoende dichterbij Allaah swt te komen.

Daarnaast wil de broeder ook samen met de zuster samen leuke activiteiten ondernemen zoals bijvoorbeeld reizen, uit eten en andere activiteiten die de zuster voorstelt.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#72
Geboortejaar:1986
Afkomst:Palestijns
Samenvatting:Wij hebben een mooie doch heftige gesprek gehad met de broeder. Hij heeft zijn Accountancy opleiding afgerond en wilt in die vakgebied ook actief zijn om te werken. Hij heeft zijn eiggn woonplek en is daarnaast vaak in de moskee te vinden, waardoor hij ook een gezonde sociale kring heeft opgebouwd. De broeder is har dop weg om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen en spreekt uiteraard vloeiend Arabisch. De broeder ziet er verzogd uit en heeft familie in Nederland. Hij vertelde over zijn ervaringen om van ene plek naar het andere plek te reizen en dat was nogal moeilijk om te vernemen, want het vluchten van een oorlogsgebied en alle uitdagingen die daabij komen kijken, kunnen een negatief effect hebben bij een individu, maar deze broeders komt juist geduldig en zachtaardig over, Alhamdulillaah.

Hij is op zoek naar een zuster met wie hij samen een leven kan leiden naar Tevredenheid van Allaah (swt). De zuster dient een rustig overkomen te hebben en een gezonde mate van begrip te hebben van de Dien om samen sterker te staan in Islam.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#73
Geboortejaar:1984
AfkomstNederlands
Samenvatting:Wij hebben een hele open en vooral een gezellige gesprek gehad met onze broeder, maar dat doet niets af aan het feit dat het welzeker een serieuze ondertoon had. Moge Allaah (swt) hem belonen voor zijn pure kijk naar Islam en kritische houding naar zichzelf ten opzichte van Islam en benodigde opofferingen die de broeder daarvoor heeft moeten verrichten. Het gesprek heeft mij wederom geleerd dat de opofferingen tellen door een hele schone en objectieve kijk naar Islam te hebben in plaats van dat men heel veel specifieke details uitmuntend kan vertellen maar geen daden heeft die de opgedane theorie kunnen steunen.

De broeder praktiseert islam en staat open om zichzelf te laten corrigeren. Hij is erg bewogen met Islam maar heeft ook zeer zeker een luisterende oor naar degenen met wie hij een goede vertrouwensband heeft. Als de broeder bepaalde principes heeft, dan gaat hij voor zijn principes en dat is erg mooi om te zien. Hij is geen pragmaticus wanneer het de Dien schade zal berokkenen en daar kan enkel respect voor worden gegeven.

Hij is zelf erg flexibel tegenover de zuster, haar situatie en verwachtingen, zolang de zuster zich vastklampt en conformeert aan Islam. De broeder heeft een hele nette woning en de financiële middelen om een huwelijk te kunnen dragen. Tevens beschikt hij over netwerken om in de toekomst ook een onderneming op te zetten, waarvoor de broeder ook over de vaardigheden en papieren beschikt om zelfstandig aan de slag te gaan.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#74
Geboortejaar:1969
Afkomst:Surinaams
Samenvatting:Het gesprek met de broeder smaakt naar meer, aangezien wij over uiteenlopende onderwerpen hebben gesproken, vanwaaruit interessante leermomenten en invalshoeken naar voren zijn gekomen op Islamitisch en huwelijksgebied. De broeder is heel erg aangenaam om mee te spreken vanwege zijn kalmte en welingelichte visie over Islam. Hij is iemand die zich heeft ingezet voor Islam en het educatieve gedeelte binnen Islam en deze mate van propageren heeft hem tot een gerespecteerde en geliefde individu gemaakt binnen de gemeenschap. De broeder is nog steeds actief binnen de gemeenschap om een generatie van Moslims naar voren te brengen die een absolute meerwaarde kunnen zijn voor de wereld.

De broeder heeft een zware verantwoordelijkheidsgevoel voor familie en het opvoeden van kinderen en het leiden van een huwelijk. Hij beschikt over de benodigde middelen zoals het financiële gedeelte, een zelfstandige woonplek en een islamitische bewustzijn om een huwelijk te kunnen dragen. Hij is ook opzoek naar een volwassen, praktiserende zuster die een soulmate dient te worden om een gezonde huwelijk te realiseren.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#75
Geboortejaar:1989
Afkomst:Pakistaans
Samenvatting:Wij hebben een interessant en uitgebreid onderhoud gehad met de broeder. Er is inhoudelijk ingegaan op het pakistaanse cultuur versus de Dien, het koppelen binnen de Oemma en de typische clashes binnen de familie. De broeder praktiseert Islam en ziet een groot probleem binnen de gemeenschap waarbij het culturele aspect domineert boven de Dien en daar dient verandering in te komen. Tevens is het koppelen van gegadigden binnen de oemma een uitermate complexe en gevoelige onderwerp waar verandering in dient te komen. We hebben met de broeder gediscussieerd over de typische clashes die zich voordoen binnen een moslimgezin en wat voor effecten het op de kinderen kan hebben. Alhamdulillaah! De broeder heeft een mate van volwassenheid laten zien en gezonde inzichten hieromtrent gegeven.

De broeder is actief binnen het educatieve sector en zal binnenkort aan de slag gaan als docent. Hij heeft de middelen om een huwelijk te kunnen dragen. Hij is op zoek naar een zuster die praktiseert en dat zij samen de uitdaging aangaan om beter te worden in het begrijpen en praktiseren van Islam, aangezien de broeder ook bezig blijft om kennis op te doen.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#76
Geboortejaar:1982
Afkomst:half-Marokkaans half-Nederlands
Samenvatting:Het gesprek met de broeder was erg verhelderend en leerzaam. Wij hebben gesproken over het praktiseren van Islam, de situatie van de Oemma met betrekking tot het vinden van een goede partner en de opgedane levenservaring. Uit het gesprek is gebleken dat de broeder een gezonde focus heeft aangaande het nakomen van de verplichtingen van Islam en hij wenst dat de zusters ook de kaders van islam als haar houvast neemt en dat de Islamitische mindset als maatstaf moet dienen om een goede en gezonde huwelijksleven te leiden. De broeder is niet zozeer gefocust op het feit dat de zuster beladen is met kennis, maar dat zij de passie heeft om dichterbij Allaah (swt) te komen en die toewijding blijft behouden. De broeder is zelf dagelijks bezig met de Qur’an en diverse audio-lezingen. Tevens is hij jarenlang een vrijwilliger voor de ghusl-e-janaaza. Wij hebben daarnaast ervaringen uitgedeeld over hoe moeilijk het de oemma wordt gemaakt om te trouwen en dat er hierin heel veel stappen nog moet worden gemaakt om de oemma te faciliteren op een halal wijze.

De broeder werkt als een zelfstandige, heeft een woonplek en is een praktiserende broeder die zichzelf goed verzorgt en hij is ook sportief. Echter, bij hem ontbreekt een wederhelft die aan dezelfde componenten van drang naar een vroom leven, nette verzorging, enkelvoud voldoet. Uit zijn levenservaring konden wij opmerken dat hij geen naïef persoon is, omdat hij in verschillende situaties op sociaal gebied heeft ervaren en vandaaruit lering heeft getrokken. Er stond voor ons een broeder die niet van gister is en een huwelijk kan dragen, omdat hij alle punten vanuit islam heeft afgetikt welk hem een geschikte kandidaat maakt om te trouwen.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#77
Geboortejaar:1981
Afkomst:Irakees
Samenvatting:Het gesprek met de broeder verliep goed. Het feit dat wij ook een gezamenlijke vriend hebben maakt het gesprek ook weer wat relaxter. Uit het gesprek hebben wij kunnen merken dat de broeder principieel is ingesteld, een familiemens is en ook een mate van verantwoordelijkheid toont, waardoor het een interessante uitdaging is voor ons om te matchen.

De broeder is principieel ingesteld, omdat hij de mogelijkheid heeft gehad om eerder te trouwen, maar hij heeft zich vastgeklampt aan de Islamitische concepten en gedragingen, waardoor hij niet in het verleden overstag is gegaan. Hij vindt namelijk dat de zuster een bepaalde fundament moet hebben vanuit Islamitisch oogpunt en haar gedragingen dienen conform de Dien te zijn. Als de zuster afwijkt van een verplichting, dan is een nikaah niet mogelijk. De broeder is daarnaast erg gehecht aan zijn familie en heeft een nette Islamitische omgeving in Nederland waarmee hij frequent contact heeft, waardoor hij een gezonde sociale leven heeft. Hij is verantwoordelijk ingesteld, want hij beschikt over een woonplek, heeft een baan binnen de horeca en kan een huwelijk financieel dragen. Daarnaast praktiseert de broeder Islam, spreekt hij verschillende talen, waaronder Arabisch.

Onze broeder is geen lastige persoon en wenst ook een zuster te trouwen die dat waardeert en zich enkel focust om te leven volgens de Dien.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#78
Geboortejaar:1988
Afkomst:Marokkaans
Samenvatting:Het gesprek met de broeder was zeer aangenaam. Wij hebben uitgebreid gesproken over het huwelijksproces vanuit Islam, de kijk van ouders op kandidaten en de toekomstvisie van de broeder. Hij praktiseert en is ook iemand die de islamitische kaders van het volgen van een proces tot aan een huwelijk ook kent en respecteert. De broeder is wel duidelijk over het feit dat de beslissing omtrent trouwen een collectieve beslissing is waarbij goedkeuring van de ouders een bepaalde positie heeft en hij hen ook eert hierin. Dat is wel bewonderenswaardig te noemen en het siert hem ook. De broeder is zelf actief als ondernemer binnen de beveiligingsbranche en heeft serieuze aspiraties om te ondernemen in de nabije toekomst binnen een ander branche. Hij heeft een woning zodat beiden samen kunnen wonen. Verder is de broeder erg sportief, zoekt de boeken op voor kennis en houdt hij van reizen.

De broeder is op zoek naar een zuster die kan schikken in zijn rustige en zachtaardige karakter. De zuster dient een steun en toeverlaat te zijn en sterk verlangen om telkens een beter moslima te worden.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#79
Geboortejaar:1990
Afkomst:Turks
Samenvatting:Wij hebben een hele fijne gesprek gevoerd met de broeder. Er is inhoudelijk gesproken over zijn beleving van Islam, zijn onderneming en de toekomstperspectieven van de broeder. Hij heeft een mooie huis waar de zuster meteen in kan trekken. De broeder heeft een eigen onderneming samen met een aantal familieleden binnen de reparatie-sector. De broeder komt bij ons kalm en netjes over en hij heeft een groot familie in Nederland. De broeder praktiseert Islam en is gedreven met het verkondigen van de Dien. Hij stelt zich erg flexibel op tegen de zuster aangaande haar voorkeuren en eisen, zolang de voorkeuren en eisen niet in strijd zijn met Islam. Hij is erg betrokken met zijn familie en hun band is erg hecht. De broeder erg zelfstandig en actief zowel binnenshuis als buitenshuis.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#80
Geboortejaar:1992
Afkomst:Somalisch
Samenvatting:Het gesprek met de broeder kwam steeds beter op gang, nadat wij onze werkzaamheden hadden verteld en de broeder sprak over zijn leven, visie op het trouwen en zijn bezigheden.

De broeder praktiseert islam en wilt ook dat de zuster praktiseert, omdat het fundament van Islam vitaal is voor een huwelijk. Hij heeft een baan binnen het logistiek waardoor hij in financieel opzicht een huwelijk kan dragen. Hij heeft een hele sportieve achtergrond en is na het voetballen ook het studeren gaan oppakken. Hij heeft zijn studie ook volbracht en is nu volop bezig om een goede basis te leggen met zijn huidige werk. De broeder wilde bepaalde vastigheden creeeren om te kunnen trouwen en aan de verplichtingen te kunnen voldoen tegenover de zuster en dat is ook Alhamdulillaah gelukt. Hij is ook zelfstandig zowel binnenshuis als buitenshuis en besteedt ook veel tijd en aandacht aan zijn familie.

Naast het belang van het praktiseren van Islam van de zuster is het ook belangrijk dat zij een mate van intellect heeft om goede conversaties te kunnen voeren. Oftewel; haar intellectuele kwaliteiten zijn belangrijk voor de broeder. Zij dient daarnaast, net zoals de broeder zelf, ook familie-georienteerd te zijn. Schaamte en bescheidenheid zijn belangrijke karaktereigenschappen welk de broeder zoekt bij een vrouw. De zuster is vrij om buitenshuis te werken zolang het niet in de weg staat van haar taken binnenshuis en straks als moeder zijnde in sjaa Allaah.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#81
Geboortejaar:1991
Afkomst:Afghaans
Samenvatting:Het gesprek met de broeder was erg verhelderend. Wij hebben gesproken over de huidige situatie van de broeder, zijn visie over het praktiseren van de Islam en zijn voorkeuren en eisen aangaande de zuster. De broeder is maa sjaa Allaah HBO afgestudeerd en actief binnen de ICT-sector. Hij is praktiserend, ambitieus, ondernemend en streeft om zich op het gebied van kennis, akhlaaq en daden actief en consistent te verbeteren. Hij bidt zoveel mogelijk van zijn gebeden dagelijks in de moskee en vast bijvoorbeeld consistent de aangeraden/vrijwillige islamitische dagen. Verder is de broeder bezig om de Arabische taal te leren en kan tot een bepaalde niveau reeds Arabische gesprekken voeren en verstaan. Hij beschikt over de nodige middelen om een huwelijk te kunnen dragen. Hij vindt wel dat de zuster dient te praktiseren en sluit hierbij geen compromissen aangaande de verplichte handelingen (Het gebed en bijv. islamitisch kledingdracht). Leeftijd is voor hem ondergeschikt aan fundamentele zaken, zoals het hebben van een bepaalde niveau van imaan, goed karakter, een intentie om te blijven leren en haar verzorgde instelling. Zij moet een liefde hebben voor de Quran en de sunnah en de intentie en het streven hebben om hier aan vast te houden.

Als voorkeur is het wenselijk dat de zuster in denkwijze of studieniveau niet te veel verschilt om samen op één lijn te zitten en leerzame conversaties met elkaar te kunnen voeren. Daarnaast zal zij in sjaa Allah ook een moeder worden en haar educatie naar de kinderen toe blijft belangrijk.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#82
Geboortejaar:1987
Afkomst:Indiaas
Samenvatting:Het gesprek vond plaats tezamen met zijn moeder en wij hebben het als leerzaam en aangenaam ervaren. Er is heel veel uitgewisseld met betrekking tot onze kijk op Islam, de toekomstperspectieven en welke type zuster bij de broeder kan passen. Uit het gesprek is wel gebleken dat de broeder een toegewijde Moslim is en een verantwoordelijk, zachtaardig en zorgzaam karakter heeft. Hij komt niet labiel of onredelijk over. Zijn kalme uitstraling past ook bij een zuster die zijn rustige kant kan waarderen. De broeder is actief binnen de elektrotechniek en kan zelfstandig een huwelijk dragen vanuit Islam. Hij is ook zelfstandig binnen het huishouden en wenst ook een zuster die hem waardeert en dezelfde inzet zal tonen om een huwelijk te laten slagen. De broeder is geen moeilijke individu die een lastige bagage met zich meeneemt. Hij is toe aan een volgende stap en dat is een huwelijk, zodat er een belangrijke deel vanuit islam kan worden voltooid.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#83
Geboortejaar:1982
Afkomst:Nederlands
Samenvatting:Het gesprek met de broeder was erg verhelderend en openhartig. De broeder heeft heel duidelijk aangegeven wat voor type vrouw hij zoekt en hij heeft duidelijk ook gewerkt om zo snel mogelijk zelfstandig te worden, zodat hij een huwelijk vanuit Islam kan dragen. Hij werkt binnen de schildersbranche en is dus bij machte om financieel een huwelijk te dragen. De broeder praktiseert Islam en wilt ook dat de zuster praktiseert. Hij vindt het belangrijk dat de Islamitische uitingen in woord en daad naar voren wordt gebracht en dat de zuster zich inzet voor Islam en haar focus behoudt om een goede partner te zijn vanuit Islam voor eventuele toekomstige kinderen.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#84
Geboortejaar:1988
Afkomst:Surinaams
Samenvatting:Wij hebben het gesprek met de broeder als plezierig en leerzaam ervaren. Er zijn diepe gesprekken gevoerd over uiteenlopende onderwerpen die onder andere gaan over het huwelijksproces, beleving en ontwikkeling in het praktiseren van Islam en opgedane levenservaringen. Door onze inhoudelijk sterke gesprekken is er heel veel duidelijk gemaakt over hoe de broeder denkt en hoe hij tegen de toekomst aankijkt. Hij heeft een goed beeld over de uitdagingen die kunnen ontstaan in een huwelijk vanwege opgedane levenservaringen en de voorbeelden in zijn omgeving. De broeder praktiseert Islam en is al jaren bezig geweest om kennis op te doen. Hij heeft nog meer energie gekregen om Allaah (swt) nog beter te gehoorzamen na zijn ‘Oemrah. Zijn levensloop naar het praktiseren van Islam is interessant en inspirerend te noemen. Velen hebben hun uitdagingen wanneer zij moeten kiezen tussen Dien en Dunya. Zijn hart ligt bij Islam waardoor hij soms lastige beslissingen moest maken om Allaah (swt) te dienen. Hij heeft een opvoeding gehad waarin zijn moeder hem zelfstandig heeft gemaakt om naast buitenshuis te werken voor je geld om ook het huishoudelijke werk te kunnen verrichten.

De broeder heeft een HBO diploma en had een voortvarende carriere in een commerciele sector. Hij nam afstand van zijn baan, omdat het vanuit Islamitisch perspectief begon te knagen aan zijn psyche. Hij heeft een carriere switch gemaakt en geld ingeleverd om nu binnen het zorg te werken. Hij heeft rust in zijn hoofd en kan een huwelijk dragen met zijn salaris. De broeder woont daarnaast ook zelfstandig. Het is een broeder met wie snel een klik kan ontstaan omdat hij flexibel, ontspannen en sociaal is. Hij geeft zijn voorkeur in de volgende bewoordingen aan:

Lief, zorgzaam en niet aanhankelijk. Iemand die slim is, met wie ik over de dagelijkse dingen kan praten en kan sparren over interessante onderwerpen. Iemand die begrijpt dat islam meer is dan hijaab en zo nu en dan een lezing bijwonen. Iemand die erna streeft om niet alleen het verstand te ontwikkelen, maar ook het hart (aql en akhlaaq). Verder vind ik een ruimdenkend iemand ook belangrijk, niet iemand die in hokjes denkt en alles zwart/wit ziet. Iemand die houdt van reizen. Dit alles uiteraard met als uitgangspunt de Islam.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#85
Geboortejaar:1990
Afkomst:Egyptisch
Samenvatting:Het gesprek met de broeder verliep erg vlot. De broeder is een praktiserende individu die ernaar streeft om de traditionele rolverdeling vanuit Islam aangaande een huwelijk ook in stand te houden. Hij is ook op zoek naar een zuster die zich daarin prima kan schikken en daarin haar verantwoordelijkheden omarmt en telkens in verbetert. Het is de voorname wens van de broeder dat de zuster niet buitenhuis werkt, aangezien hij deze natuurlijke ver-plichting op zich wilt nemen, zodat de zuster zich volledig kan focussen op haar taken binnen het huis. Het is opzich wel mogelijk en eervol vrijwilligerswerk te verrichten of als freelancer actief te zijn vanuit huis. De broeder heeft een goede baan binnen het IT-wereld, aangezien hij is gevraagd door een gerenommeerde bedrijf om een delicate functie met de benodigde specifieke kennis op te kunnen vullen. We kunnen gerust zeggen dat zijn specialiteit ‘on-demand’ is op globaal niveau. Hij heeft daarvoor ook een Bachelor in Mathematics & Computer Science behaald en beschikt over de nodige werkervaring om in trek te zijn bij bedrijven. Hij kan een huwelijk financieel dragen en beschikt ook over woonruimte om samen te wonen. De broeder is daarnaast dol op het spelen van voetbal en naar het kijken van voetbal. Hij is daarnaast ook een fervente gamer en houdt van wandelen.

De broeder is op zoek naar een praktiserende zuster die daarnaast ook erg verzorgd is.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!


Kandidaatnr.#86
Geboortejaar:1985
Afkomst:Marokkaans
Samenvatting:Wij hebben een open gesprek met de broeder gevoerd, nadat hij de kat uit de boom keek met het benaderen van Hisaab. Het is volkomen logisch en normaal aangezien het proces naar een huwelijk toe erg gevoelig en complex kan zijn. Uiteindelijk hebben wij heel veel heen en weer gecommuniceerd over onze werkwijze en naast andere organisaties neergezet. Tevens heeft de broeder ons ook van adviezen voorzien om de processen nog beter te optimaliseren. Dit zegt veel over zijn goedheid en welwillendheid omtrent het slagen van Hisaab. Uit het gesprek is verder gebleken dat de broeder praktiserend is, vrijwilligerswerk verricht binnen een moskee en zich inzet voor liefdadigheidsinstellingen op onder andere financieel gebied. De broeder werkt binnen de verpleging en is ook bezig met het afronden van zijn studie op het gebied van verpleging. Hij is financieel bij machte om een huwelijk te onderhouden en beschikt over een meer dan degelijke woonruimte waar de zuster in kan trekken.

Door zijn levenservaringen is de broeder zeer zeker goedlachs vanwege Islam en ook kan hij overtuigd en volhardend overkomen. Hij zoekt een rustige, lieve en meedenkende zuster die wilt meegroeien in Islam. Een materialistische en grove zuster is een grote afknapper voor de broeder. Hij wilt liever delen en dat is voor hem vermenigvuldigen. Het is belangrijk dat de zuster juist op een wijze en tedere manier communiceert, aangezien hij ervan overtuigd is dat dit voor meer resultaat zorgt binnen een huwelijk en bij het opvoeden van eventuele toekomstige kinderen.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.87
Geboortejaar:1988
Afkomst:Nederlands/Egyptisch
Samenvatting:Wij hebben een inhoudelijk sterk gesprek gevoerd. De broeder is erg toegewijd aan Islam en volgt jarenlang les en heeft jarenlang geinvesteerd in het memoriseren van de Koran. Hij heeft een eigen woonruimte en heeft twee banen. De broeder is een werkvoorbereider en docent. Hij heeft zijn interesse in bouw en infrastructuur en heeft ook zijn universitaie opleiding afgerond in TU Delft (Civiel Techniek). De broeder komt uit een hecht gezin en het is een rustige en kalme type. Wij hebben samen ook gesproken over de levenservaringen van onze ouders en wat men daaruit heeft geleerd. De broeder komt uit een gemixt cultuur waar Islam op een jonge leeftijd al een grote rol in zijn opvoeding speelde en daar is hij zijn ouders ook erg dankbaar voor.

De broeder prefereert een praktiserende zuster die ook het liefst HBO of universitaire geschoold is. Hij wilt het liefst ook het sociale, zachtaardige en zorgzame terugzien in de zuster. Een zuster met wie hij samen kan wandelen en fietsen om het natuur te aanschouwen.

\Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!