Kandidaatnr.#1
Geboortejaar:1990
Afkomst:Turks
Samenvatting gesprek:Hij wilt in sjaa Allah het huwelijk voltooien om Allah (swt) te behagen. Om het in zijn woorden uit te drukken: "Ik ben op zoek naar een vrome praktiserende zuster die een verkoeling is voor mijn ogen, verwijzend naar surah Al-Furqan vers 74."


Onze gesprekken waren erg divers. Wij spraken over het concept van een huwelijk volgens Islam en de broeder kon zich daarin erg sterk uitdrukken over hoe men naar huwelijk dient te kijken binnen Islam. Wij hebben inhoudelijk gesproken over de problemen van de Oemma in Nederland, waaronder pleegzorg. Daarnaast gingen inhoudelijk in op Fiqh-e-Hanafi. Om het goed samen te vatten; het was duidelijk af te leiden dat de broeder over een goede basis beschikte aangaande de Dien en erg volwassen doch kalm overkwam.


Hij woont momenteel thuis en is op zoek naar zuster die het niet bezwaarlijk vindt om in te wonen. De broeder is zelf werkzaam als huiswerkbegeleider van uiteenlopende vakken en heeft volmondig aangegeven dat hij de vrouw Alhamdulillah kan onderhouden.


Hij heeft geen bepaalde voorkeur voor een etniciteit.


Kent u iemand die opzoek is naar een kandidaat om mee te trouwen en zij voldoet aan de gestelde voorwaarden, schroom dan niet om contact op te nemen met Hisaab op info@hisaab.nl
Kandidaatnr.#2
Geboortejaar:1988
Afkomst:Surinaams
Samenvatting gesprek:Hij werkt momenteel als assistent-arts in een ziekenhuis en wilt binnen een aantal jaren zijn eigen huisarts-praktijk beginnen bi idhnillah.

Wij hebben gesproken over het beleven van de Dien in Nederland, het concept van een huwelijk en natuurlijk de wensen van de broeder. Wij waren het meest benieuwd ook naar zijn werk en hij gaf ook te kennen dat hij soms met het overlijden van een persoon in de ziekenhuis wordt geconfronteerd en dat het erbij hoort. Het leverde interessante gespreksstof op over hoe kort het leven wel niet is. Wij hebben een goede indruk van de broeder gekregen. De broeder is bezig met zijn Dien. Hij heeft een bepaalde focus in zijn leven.

Kennen jullie iemand die geschikt kan zijn voor de broeder, neem dan contact op met Hisaab via info@hisaab.nl
Kandidaatnr.#3
Geboortejaar:1985
Afkomst:Pakistaans/Surinaams
Samenvatting gesprek:De broeder heeft een eigen onderneming en is begaan met zijn religie. Het gesprek was ook erg positief verlopen, waarbij er uiteenlopende onderwerpen aan bod kwamen. De broeder heeft een volwassen kijk op het leven en is erg betrokken en behulpzaam tegenover de mensen. Hij is ook erg zelfstandig en erg netjes doch vlot in het communiceren, waardoor het gesprek ook inhoudelijk effectief verliep.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl
Kandidaatnr.#5
Geboortejaar:1979
Afkomst:Pakistaans
Samenvatting gesprek:De broeder is geboren en getogen in Nederland. Is afgestudeerd en werkt zelf al geruime tijd binnen de IT. Hij woont op zichzelf en kan de zuster in sjaa Allah goed voorzien. Hij is op zoek naar een zuster met een rustige en zachtaardige karakter, waarmee hij een goed gesprek kan voeren. Het gesprek was erg positief verlopen, waarbij er levenservaringen werden uitgedeeld. Wij hebben duidelijke beeld gekregen over de zuster welk de broeder zoekt.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl
Kandidaatnr.#8
Geboortejaar:1991
Afkomst:Turks
Samenvatting gesprek:De broeder is erg sociaal in de omgang en het gesprek verliep daarom ook erg soepel. Er is heel erg goed gesproken over de verwachtingen van de zuster en het huwelijk. De broeder heeft duidelijke richtlijnen en verwachtingspatronen aangegeven, zodat er meteen helderheid kan worden verschaft aan de zuster. Islam is hierbij de norm voor de broeder en hij wilt ook graag dat de zuster ernaar streeft. De broeder is bereid om zijn vrouw hierbij te helpen en steunen.

De zuster dient een goed hart en een goed karakter te hebben. Dit is heel erg belangrijk voor de broeder.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl
Kandidaatnr.#14
Geboortejaar:1994
Afkomst:Turks
Samenvatting gesprek:Onze gesprek met de broeder verliep erg vlot. De broeder is in een afrondend fase van zijn studie en is tegelijkertijd een freelance software-ontwikkelaar. Hij kan de zuster voorzien met zijn werk. Hij is erg netjes, zorgzaam en attent naar zijn omgeving. De broeder is heel erg duidelijk omtrent het pad welk hij samen met zijn vrouw wilt gaan bewandelen. Hij wilt enkel Islam als maatstaf en verwacht dat zijn vrouw dezelfde mentaliteit heeft en niets minder. Tevens verwacht de broeder dat de zuster kalm en geduldig is, omdat hijzelf ook erg kalm en geduldig is. Hij is erop gefocust om zijn vrouw gelukkig te houden en verwacht dat de vrouw dit waardeert en erkent. Het is daarom dat de broeder ook gebaat is bij een volwassen zuster en geen kinderachtige en eigenwijs karakter vertoont. Islamitisch argumentatie dient de boventoon te voeren, wanneer er kritiek wordt geleverd tijdens een discussie tussen de man en vrouw.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl
Kandidaatnr.#17
Geboortejaar:1992
Afkomst:Turks
Samenvatting gesprek:Het gesprek met de broeder verliep erg goed. De broeder is erg begaan met de Dien en het opdoen van kennis. Hij kan de zuster voorzien met zijn huidige baan. Wij zijn erg onder de indruk met zijn focus op de toekomst en zijn vastberadenheid om zijn doelen te behalen. De broeder maakt een hele zekere indruk en blijft tegelijkertijd erg nederig ter omwille van de Dien.

De broeder is op zoek naar een simpele doch gemotiveerde zuster vanuit Islam, zodat beiden zich kunnen richten op de toekomst en schikken in de rolverdeling welk door Allah (swt) is vastgelegd. Zij dient bewust te zijn van haar rol in het huwelijk enernaar streven om kennis op te doen van Islam.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#20
Geboortejaar:1972
Afkomst:Eritrees/Egyptisch
Samenvatting gesprek:Er is Alhamdulillah heel veel besproken met de broeder. Hij heeft openheid van zaken gegeven over zijn verleden en zijn pad om te praktiseren, zodat hij Allah (swt) steeds beter kan gehoorzamen. De broeder heeft islamitische studies gevolgd in Egypte (al-Azhar) en spreekt zowel Nederlands als Arabisch. Hij heeft een eigen woning. De broeder is niet eerder getrouwd geweest en is op zoek naar een praktiserende doch simpele zuster. Hij maakt er geen punt van als de zuster ook een kind heeft.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#21
Geboortejaar:1984
Afkomst:Irakees
Samenvatting gesprek:Het gesprek verliep erg goed, omdat er heel veel openheid van zaken werden gegeven om de broeder goed te leren kennen, waardoor er inhoudelijke vragen konden worden gesteld, zodat wij een betere beeld van de broeder konden krijgen.
Hij heeft een goede baan binnen de huisrenovatie-sector, een eigen huis en is zelf praktiserend, Alhamdulillah! De broeder heeft maa shaa Allah een hele grote hart, imponerende verantwoordelijkheidsgevoel en is erg welbespraakt. De broeder komt bij ons goed over en beschikt over de capaciteiten om een huwelijk te kunnen managen. Het oosk niet gehaal onbelangrijk dat de broeder zelf ook in de keuken erg actief kan zijn.

Hij is op zoek naar een zuster bij wie Islam als maatstaf en drijfveer wordt genomen. De broeder is op zichzelf niet veeleisend, zolang de zuster zich aan de Dien commiteert, waarbij omgang met de man in het huwelijk en het opvoeden van kinderen centraal staat in een huwelijk.
Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#22
Geboortejaar:1993
Afkomst:Egyptisch
Samenvatting gesprek:De broeder combineert zijn opleiding tezamen met een leidinggevende baan. Het gesprek met de broeder verliep vlot en het is duidelijk te merken dat de broeder ambitieus is en duidelijke doelen heeft gesteld. Hij is erg zelfstandig en beschikt over een sterke karakter, Alhamdulillah. Hij stelt het geloof voorop en is op zoek naar een zuster die zich daarin kan schikken en dat beiden elkaar kunnen steunen in het goede.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl
Kandidaatnr.#27
Geboortejaar:1977
Afkomst:Jemeniet
Samenvatting gesprek:De broeder beschikt over een goede baan binnen de technische sector. Hij is Alhamdulillah actief in een sector, waarbij specifieke kennis wordt vereist. Tevens beschikt de broeder over een aangename woonplek, opdat de zuster meteen kan intrekken. De broeder beschikt over een sterke Islamitische achtergrond en conformeert zich aan de Dien.

Hij is opzoek naar een zuster die zich conformeert aan de Dien. Zij zal ook in goede banen worden begeleid door de broeder aangaande de Dien in sjaa Allaah.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl
Kandidaatnr.#30
Geboortejaar:1983
Afkomst:Somalisch
Samenvatting gesprek:De broeder is erg welbespraakt en verzorgd. Hij is een zelfstandige ondernemer en is bezig met het opstarten van een nieuwe onderneming. De broeder is eraan toe om een volgende stap in zijn leven te maken en dat is een huwelijk. Hij is opzoek naar een zachtaardig, zorgzaam en een begripvol individu. Zij dient Islam als leidraad te nemen en bereidheid te tonen om kennis op te doen.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#32
Geboortejaar:1974
Afkomst:Tunesisch
Samenvatting gesprek:Wij hebben een openhartig gesprek gevoerd met de broeder, waarbij hij zijn wensen duidelijk heeft gemaakt en duidelijkheid heeft verschaft over zijn situatie en achtergrond. De broeder is een ondernemer en houdt zich continue bezig met da’wa.

Hij is op zoek naar praktiserende, kalme en begripvolle zuster die hem bij kan staan. Hij wilt haar in sjaa Allaah bijstaan, zodat beiden zich kunnen focussen op hun verantwoordelijkheden vanuit Islam.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!


Kandidaatnr.#33
Geboortejaar:1984
Afkomst:Egyptisch
Samenvatting gesprek:Het gesprek verliep vlot, open en was erg leerzaam. De broeder is praktiserend, heeft een baan en een eigen huis. Hij staat bij zijn omgeving bekend als iemand die erg sociaal en dienend is. Uit onze gesprek konden wij ook afleiden dat de broeder een hele aangename en prettige persoonlijkheid heeft, waardoor er een gezonde sfeer ontstond en hierdoor konden wij inhoudelijk ingaan op zijn wensen en voorkeuren en tegelijkertijd ook zijn specifieke situatie beter in kaart konden brengen.

De broeder is op zoek naar een zuster die zich bezig houdt met de Dien en haar handelingen ook daarnaar refereert. Er wordt heel veel nadruk gelegd op een akhlaaq en vroomheid.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via in-fo@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#34
Geboortejaar:1966
Afkomst:Marokkaans
Samenvatting gesprek:Wij hebben uitgebreid met elkaar gesproken over religie, werk en zijn achtergrond. De broeder werkt binnen de ICT-branche, beschikt over een Eigen huurwoning en is een praktiserend Moslim. Hij is dus bij machte om een huwelijk te kunnen dragen en de verplichtingen bi idhnillah kan nakomen. Tijdens het gesprek hebben wij gemerkt dat de broeder openhartig en geheel eerlijk zijn huidige situatie heeft geschetst en heeft gesproken over de belangrijke aspecten in zijn verleden. Hierdoor hebben wij een beter beeld van de broeder verkregen en onze adviezen uitgewisseld en daarin heeft de broeder op een respectvolle manier ook een luisterend oor aan gegeven. De broeder komt daarnaast erg kalm, volwassen en welbespraakt over. De opgedane levenservaring komt de broeder daarbij goed van pas om een huwelijk te kunnen dragen in sjaa Allaah.

De broeder is op zoek naar iemand met dezelfde kalme karakter, een praktiserende gehalte en dat zij godsvrezendheid toont.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

Kandidaatnr.#35
Geboortejaar:1971
Afkomst:Algerijns
Samenvatting gesprek:Het gesprek met de broeder verliep erg soepel. De broeder werkt, heeft een huurhuis en beschikt hiermee dus over de financiële mogendheid en een huisvesting om aan de verplichtingen te kunnen voldoen voor de zuster. De broeder praktiseert Islam, heeft een volwassen karakter en komt bescheiden over, maar dan op een positieve manier.

De broeder is op zoek naar een geduldig, praktiserende en lieve zuster. Islam is het allerbelangrijkst voor de broeder en hij is niet gebaat bij een specifieke etniciteit.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#36
Geboortejaar:1987
Afkomst:Angolees
Samenvatting gesprek:De broeder is op zijn 27ste bekeerd tot Islam. Hij had toen ook heel veel Moslims in zijn omgeving en zij nodigden hem vaak uit om naar de moskee te komen en hij weigerde, ondanks dat hij interesse had. Op een begeven moment kreeg hij een droom, waarin hij tot Islam werd uitgenodigd en twijfelde geen moment. Sinsdien is de broeder bezig met het praktiseren, veelvuldig bezig zijn met de Dien en omgang met broeders. Hij woont op zichzelf en is opzoek naar een praktiserende zuster met wie hij samen een gezin kan stichten waaraan de Oemma veel voordeel zal beleven.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#40
Geboortejaar:1975
Afkomst:Marokkaans
Samenvatting gesprek:Wij hebben gezond en helder gesprek gevoerd omtrent o.a. de wensen en voorkeur van de broeder aangaande een geschikte huwelijkskandidate. De broeder is zelf praktiserend, doceert studenten en werkt daarnaast full-time. De broeder woont op zichzelf en wij kunnen op basis hiervan aangeven dat de broeder op een bepaalde manier stevig in zijn schoenen staat om een huwelijk te kunnen dragen. De broeder kwam heel erg vriendelijk en communicatief sterk over. Je merkt ook dat hij beschikt over de nodige levenservaring en zichzelf verrijkt met literatuur omtrent uiteenlopende onderwerpen, vanwege zijn kalmte en zijn manier van overbrengen.

De broeder is opzoek naar een zuster met wie hij op dezelfde level kan communiceren. Een zuster die een bepaalde gevoel heeft met het Arabisch en zich conformeert aan Islam. De broeder houdt ervan dat de zuster zich graag wenst te ontwikkelen in gebieden binnen de kaders van de Dien. Zoals de broeder het zelf zegt: "Een vrouwelijke jongedame die Allaah op de eerste plaats zet.”

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

Kandidaarnr.#41
Geboortejaar:1988
Afkomst:Surinaams
Samenvatting gesprek:Wij hebben een gezond onderhoud gevoerd met de broeder. Het is een intelligente broeder die zijn zaken goed op orde heeft. Hij heeft een stabiele functie en kan dus hierbij de zuster ook onderhouden. De broeder heeft een HBO opleiding afgerond en is op zoek naar een zuster die ook op dezelfde golflengte zit. De zuster dient zachtaardig, behulpzaam en sociaal te zijn.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl
Kandidaatnr.#43
Geboortejaar:1990
Afkomst:Pakistaans
Samenvatting gesprek:Wij hebben een open gesprek gehad waarbij er uitgebreid en inhoudelijk is ingegaan op aspecten binnen en buiten het huwelijk. Zodoende hebben wij een helder beeld gekregen over de wensen en eisen van de broeder en ook wat de broeder zelf te bieden heeft.

De broeder werkt full-time binnen de financiele dienstverlening. Hij houdt van sporten, reizen en is daarnaast ook een familieman die uit een hecht en liefdevolle gezin komt. De broeder praktiseert en zet zich in om kennis te vergaren. Zijn omgeving heeft hem gestimuleerd om volgens de Dien te leven.

Hij is opzoek naar een gelovige, praktiserende zuster die bewust is van de familiale omgangen volgens Islam. De broeder kijkt niet naar iemands opleiding noch houdt hij de zuster tegen om te werken.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

Kandidaatnr.#47
Geboortejaar:1972
Afkomst:Marokkaans
Samenvatting gesprek:Er is een openhartige sessie gevoerd met broeder, waarbij uiteenlopende onderwerpen zijn besproken tot in details. Uit het gesprek hebben wij kunnen afleiden dat de broeder weet waar hij over praat en hij heeft een gezonde dosis besef van de realiteit uit de gedane levenservaringen. De broeder heeft zich heel erg duidelijk uitgedrukt in wat hij wilt, hoe hij het leven ziet en beschikt over de nodige kennis om zijn toekomstige visie omtrent het huwelijk te kunnen laten realiseren. Onze broeder heeft maa sjaa Allaah een sterke onderneming opgebouwd en beschikt over goede huisvesting om de zuster te kunnen voorzien en faciliteren met de wil van Allaah (swt). Hij heeft de noodzakelijke know-how om een huwelijk vanuit Islam te belijden en ziet het huwelijk ook als een middel om het uiteindelijke en oorspronkelijke doel te bemachtigen; namelijk het dichtbij komen bij Allaah (swt) en Zijn (swt) Tevredenheid bereiken. Maa sjaa Allaah; de broeder ziet er uitermate gezond, verzorgd en fit uit, vanwege zijn sportieve achtergrond.

De broeder heeft een duidelijke beeld over zijn toekomstige vrouw en heeft in niet misstane woorden het noodzakelijke kenbaar gemaakt. Hij is gebaat bij eerlijke en betrouwbare zuster met een no-nonsense mentaliteit, zonder al teveel poeha en poespas. Loyaliteit is het sleutelwoord. De zuster dient enigzins gepokt en gemazeld te zijn in het leven, waardoor de broeder niet heel veel hoeft uit te leggen over hoe het in het leven werkt. De zuster dient een gezonde balans te hebben tussen haar eventuele werkleven (indien zij dit wenst) en het leven als een waardige huisvrouw en betrouwbare echtgenote. De zuster dient enkel Islam als maatstaf te nemen, het streven hebben om ernaar te leven en een gezonde bagage meenemen waar beiden als getrouwde koppel van kunnen profiteren in deze wereld en het Hiernamaals.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl
Kandidaatnr.#48
Geboortejaar:1992
AfkomstAfghaans
Samenvatting gesprek:Wij hebben een fijne gesprek met de broeder gevoerd. Wij konden afleiden uit het gesprek dat hij niet moeilijk in de omgang is en communicatief erg sterk is. De broeder zal binnenkort zijn opleiding binnen de techniek continueren in combinatie met een full-time baan. Hij heeft al een eigen woonplek, opdat de zuster makkelijk kan intrekken in een ruime huis. Verder is hij erg gedreven, vindt familie erg belangrijk en heeft een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.

Hij is op zoek naar een zuster die qua dien stevig in haar schoenen staat en samen met hem wilt streven naar het Paradijs. Het is dus vanzelfsprekend dat de zuster leergierig dient te zijn en ontwikkeling in Islam tot een doel dient te verheffen. Zij dient eenvoudig te zijn.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl
Kandidaatnr.#49
Geboortejaar:1993
Afkomst:Turks
Samenvatting gesprek:Wij hebben een gezond gesprek gevoerd met de broeder. Hij is nederig, zachtaardig en bescheiden op een correcte manier. De broeder heeft wel een bepaalde focus om te willen trouwen en creeert daarvoor ook de faclliteiten en gebruikt ook de benodige middelen qua educatie en werk om een huwelijk te dragen. Hij studeert ICT en zal binnenkort ook werken om zijn toekomstige partner te onderhouden.
De broeder beschikt over een eigen woonplek en is op zoek naar een zuster die aan de volgende eigenschappen voldoet conform zijn woorden:

Iemand waar ik op kan steunen, kan vertrouwen, alleen het goede wilt, mij begrijpt en een sterke band met mijn moeder kan hebben. Een mooie akhlaaq en iemand waar ik samen naar de Tevredenheid van Allaah constant mee zoekt.
Dat ze een karakter heeft om naar de voorbeelden van de vrouwen van de Profeet vrede zij met hem te kijken en na te streven. Niemand is perfect, maar hoe zij hebben geleefd, hoe zij de Islaam als hoog in het vaandel hadden. Een vrouw waar ik naar kan kijken en trots op kan zijn, hoe ze de Islaam met (positieve) trots draagt en een school is voor mijn kinderen in shaa Allaah

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl
Kandidaatnr.#53
Geboortejaar:1986
Afkomst:Iraans
Samenvatting:Het gesprek met de broeder verliep erg soepel. Wij zijn inhoudelijk ingegaan op de huidige situatie van de broeder, zijn toekomstperspectieven, Islamitische mindset en zijn voorkeur en eisen met betrekking tot de zuster.

De broeder is praktiserend, heeft een full-time baan binnen de pedagogie om de zuster te kunnen houden en beschikt over een woning waardoor de zuster meteen kan intrekken. Hij is bezig met het volgen van Islamitische lessen en omringt zichzelf ook met broeders om het Islamitisch sfeer intact te houden. De broeder heeft als toekomstperspectief om een gedegen fundament neer te leggen voor zijn Dien door middel van het afsluiten van een nikaah met een partner die dezelfde streven heeft. De broeder verwacht daarbij dus ook dat de zuster leeft conform de geboden van Islam en zich afzijdig houdt van de verboden van Islam om de beoogde resultaat te behalen, namelijk de tevredenheid van Allaah swt en het rust (sakiena) die het huwelijk met zich meebrengt.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#54
Geboortejaar:1985
Afkomst:Afghaans
Samenvatting:Er is uitgebreid gesproken met de broeder over zijn leven, visie, werk en familie. De broeder is heel erg gefocust en gefixeerd op het naleven van de wetgeving van Islam en wilt daar ook onder geen enkel beding afwijken en wenst minimaal dat de zuster hiernaar streeft. Hij is een ondernemer binnen de telecombranche en kan hierbij ook de zuster onderhouden Alhamdulillaah. De broeder is eigenlijk heel zijn leven ook een ondernemer geweest en vandaaruit komt ook zijn gedreven mentaliteit naar voren maa sjaa Allaah. Hij is erg gesteld op zijn familie. Vandaar ook dat eer en respect vanuit Islam een groot goed bij hem is.

Uit onze lange gesprek hebben wij opgemerkt dat de broeder heel duidelijk en recht toe recht aan is. Een belangrijk karateristiek, omdat je weet waar jij aan toe bent. Deze karateristiek wordt omkaderd door de Dien.

De zuster dient praktiserende te zijn. Zoals de broeder in zijn eigen woorden heeft aangegevens:

“Moge Allah mij een vrouw schenken die als eerst van Allah houd daarna van zijn Profeet Mohamed Sallallahu Alayhi Wa Sallam en daarna van haar ouders en na dat zij mij heeft leren kennen van mij houden om wille van Allah. Zij moet een volwassen vrouw zijn in gedraag en gevoel voor humor hebben. Vriendelijk zijn hulpzaam en zorgzaam voor haar ouders familie man kinderen en schoon familie. Ervan houden om haar te focusen op de opvoeding van kinderen en huishouden. Iemand die Quran en de Sunnah volgt en daarin heel serieus is en niks over het hoofd ziet als het om deze twee zaken gaat.”

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#55
Geboortejaar:1984
Afkomst:Guyanees (Indiaas)
Samenvatting:Wij hebben een openhartig gesprek gevoerd met de broeder en hij heeft zich ingespannen om zoveel mogelijk te vertellen over zichzelf en zijn wensen, waardoor het een nog gemakkelijker opgave is om een kandidate voor te stellen conform zijn wensen. De broeder heeft een eigen onderneming binnen de mobiliteitsbranche, beschikt over een eigen woonplek en kan dus hiermee de zuster onderhouden en voorzien van de noodzakelijkheden. Hij heeft niet heel veel voorkeuren, eisen tegenover de zuster en wilt gewoon een huwelijk aangaan, opdat beiden er beter van worden.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#57
Geboortejaar:1982
Afkomst:Nederlands
Samenvatting:De broeder is op zijn 25ste bekeerd en heeft daarna zich ingezet om te leven en praktiseren conform islam. Hij heeft een eigen woonplek en is bezig met het opzetten van een onderneming binnen de marketing. De broeder komt zachtaardig, eloquent en respectvol over. Hij is erg betrokken met de oemma en zijn islamitische omgeving. De broeder heeft ambities op het gebied van praktiseren en op het gebied van creatief ondernemen en wenst dat zijn vrouw ook als een sparringspartner fungeert opdat beiden samen een toekomst kunnen opbouwen. Hij is verder heel erg sportief, houdt van de de natuur, leest zich veel in en wenst in de toekomst ook een vader te worden. Hij staat open voor een verhuizing in sha Allah.

De broeder is opzoek naar een volgend type:

Aantrekkelijk, lief, intelligent, uitdagend, doortastend, eigen mening maar boven alles houdt ze van Allah en zijn Boodschapper (vrede zij met hem). Ik zal kukelen in de ochtend voor fadjr en haar liefhebben. Zij kan mijn hulp verwachten met praktiseren en ik zal haar onvoorwaardelijk steunen als vrouw. Samen een toekomst opbouwen met geluk, humor en mooie, lieve kinderen. Ze mag mijn pluspunten versterken maar ook tekortkomingen aanvullen om mij een betere echtgenoot en vader te laten zijn. Dit zal ik ook voor haar doen. En ook haar onvergetelijke prachtige tijden laten beleven in Mekka en Medina in sha Allah!

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#58
Geboortejaar:1988
Afkomst:Turks
Samenvatting:Wij hebben een uitermate verhelderend en uitgebreid gesprek gevoerd met de broeder, waarbij hij is ingegaan op zijn voorkeuren aangaande de zuster, zijn huidige leven en zijn toekomstplannen als een getrouwde man in sjaa Allaah. De broeder komt uit een warm en hecht familie en is gefocust op het naleven van de islamitische voorschriften. Hij heeft maa sjaa Allaah een hecht sociale netwerk en beschikt over een interessante functie binnen de commerciële sector. De broeder is zowel avontuurlijk als sportief ingesteld en vandaaruit kun je afleiden dat de broeder een enorme drive heeft om een actieve lifestyle na te streven en te behouden.

De broeder is daarom ook op zoek naar iemand die zich kan vinden in het bovenstaande en zich aangetrokken voelt tot dezelfde gedrevenheid en intellectuele sparingspartner kan vormen, waardoor deze huwelijk – met het verlof van Allaah (swt) – een succes kan worden. De zuster dient een ‘soulmate’ te worden waardoor beiden elkaar aanvullen om dichterbij Allaah (swt) te komen en dus het beste uit hunzelf halen op religieus gebied en het wereldse gebied binnen de kaders van Islam.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#59
Geboortejaar:1988
Afkomst:Iraans
Samenvatting:Het gesprek met de broeder was heel erg leerzaam. De broeder heeft een enerverend doch dynamische leven geleid welk hem heeft gebracht tot Islam. Hij investeert heel veel tijd in het praktiseren van islam en doet al een geruime tijd de nodige kennis op. De broeder is bij machte om voor de zuster zorg te dragen op financieel gebied en heeft ook een zelfstandig woonplek om aan de verplichtingen vanuit Islam te kunnen voldoen. De broeder wordt gekenmerkt door zijn levenservaringen en dat is een pluspunt voor de toekomst, omdat de broeder een huwelijk in principe beter kan beheren,

De broeder is op zoek naar een zuster die weliswaar hoog is opgeleid maar het is geen cruciale factor. De zuster dient communicatief vaardig, empathisch, zachtaardig, geduldig en positief te zijn ingesteld. De broeder zegt zelf:

“Ik zou graag een vrouw willen huwen die er van houdt om bezig te zijn met islam, het op doen van kennis of daden waarin dit naar voren komt. Op dit moment ben ik een islamitische opleiding aan het volgen. Ik zou willen dat er ruimte is voor groei voor beide in de islam. Ook vind ik aantrekkingskracht een belangrijke voorwaarde.”

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#60
Geboortejaar:1989
Afkomst:Egyptisch
Samenvatting:Wij hebben een fijn gesprek gevoerd met de broeder. Hij heeft verschillende diploma’s behaald en werkt momen-teel om een ander PhD te behalen en tegelijkertijd is hij werkzaam binnen zijn curriculum om de financiële verplichtingen van een huwelijk na te kunnnen komen. De broeder woont op zichzelf en heeft heel veel gereisd in zijn leven en dat is wel imposant te noemen. Hiermee heeft hij heel veel ervaring opgedaan in het omgaan met mensen van verschillende culturen en het heeft ook zijn horizon verbreed. Hij spreekt vloeiend Arabisch & Engels. Verder houdt de broeder van de natuur en is hij praktiserend en begaand met Islam. Hij beschrijft zichzelf als ‘open-minded doch conservatief aangaande het volgen van de regels van Islam en familiezaken’.

De broder is op zoek naar een zuster die Allaah (swt) vreest, Islam respecteert en goede moraal vertoont. Hij vindt uiterlijke verzorging belangrijk en dat de zuster het famileleven accepteert en waardeert.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#62
Geboortejaar:1983
Afkomst:Irakees
Samenvatting:Ons gesprek met de broeder was veruit het meest inspirerende en bewogen gesprek tijdens ons bestaan, want deze broeder heeft zijn positieve uitstraling en vertrouwen in Allaah (swt) en zijn Dien behouden in situaties waarin de meeste mensen het misschien allang hadden opgegeven en gekozen voor een leven welk vreemd is van Islam.

Onze broeder is gekenmerkt en gesterkt door zijn levenservaringen en staat momenteel in een gezonde positie om een huwelijk aan te gaan vanuit het Islamitisch perspectief. Hij heeft een full-time baan als service engineer, heeft zijn diploma bijna behaald in het technische sector en heeft een eigen woning, waardoor de broeder een zuster kan voorzien conform Islam. De broeder woont sinds 2008 in Nederland, heeft een universitaire opleiding in Irak genoten en spreekt maarliefst 6 verschillende talen en kan zich meer dan goed in het Nederlands uitdrukken. Hij heeft sterke karakter, volwassen houding en een verzorgde overkomen. Hij doet geen concessies aangaande Islam en is iemand die houdt van lezen en heel veel reizen.

De broeder is op zoek naar een praktiserende, geduldige en lieve zuster. Zij dient niet dominant maar erg begripvol te zijn. De zuster dient een goed gedrag te hebben tezamen met een ontwikkeld intellect.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#63
Geboortejaar:1984
Afkomst:Irakees
Samenvatting:Het gesprek met de broeder was erg aangenaam. Hij is maa sjaa Allaah door drie verschillende broeders aangeschreven bij mij als een persoon met godsvrees en een uitmuntende Islamitische karakter. En als drie verschillenden broeders goed en positief sprekend over een broeder dan zal daar vast wel een kern van waarheid in zitten. De broeder praktiseert islam, heeft een baan en een huis en wilt in de nabije toekomst ook zijn eigen bedrijf opstarten vanwege de mogelijkheden in zijn vakgebied binnen het bouwbranche. Het is een hele zachtaardige en spontane broeder en goed in de omgang bij zijn omgeving.

Hij is op zoek naar een vrome, praktiserende zuster die zich conform Islam kleedt. Zij dient een steun en toeverlaat te zijn voor de broeder, zodat hij ook haar haar rechten kan geven in een gezonde en harmonieuze huwelijk.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#64
Geboortejaar:1985
Afkomst:Somalisch/Jemenitisch
Samenvatting:Wij hebben een heel goed gesprek met de broeder. Hij werkt full-time en probeert middels certificaten op HBO niveau het IT-branche binnen te komen in de toekomst. De broeder is heel erg begaan met Islam en investeert tijd in de moskee om anderen te educeren omtrent Islam en het Arabische taal. Hij is erg gesteld op lezen, fitnessen en koken. De broeder komt erg kalm, verstandig en volwassen over. Hij woont op zichzelf en is een erg zelfstandige individu.

De broeder is op zoek naar een zuster die kennis over Islam belangrijk vindt en ernaar streeft om meer kennis op te doen. De zuster dient zelf kalm te zijn aangezien hij ook een geduldige persoonlijkheid heeft.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#65
Geboortejaar:1993
Afkomst:Turks
Samenvatting:Wij hebben een prettige onderhoud gehad met de broeder. Hij komt heel erg volwassen en kalm over. De broeder is erg zelfstandig aangezien hij een eigen woonplek heeft en een full-time baan heeft binnen de zorgbranche. Vandaaruit blijkt dat hij een huwelijk op financieel gebied kan dragen. Daarnaast is de broeder praktiserend en is hij vaak bezig in de moskee, waarin hij ook een helpende hand biedt om bepaalde activiteiten te faciliteren. Hij deinst er niet voor terug om kennis op te doen en telkens te leren om zichzelf steeds specifieker te veranderen om de tevredenheid van Allaah (swt) te bemachtigen. Kortom; de broeder beschikt over de componenten om verder te groeien in het leven en de Dien door een huwelijk aan te gaan met een individu die dezelfde mindset heeft als de broeder.

De zuster dient een bepaalde mate van intellect, neiging en doel te hebben voor en binnen de Dien om samen een meerwaarde te zijn voor het huwelijk en hun nabije omgeving. Het geloof dient op nummer 1 te staan en zij dient een echte familiemens te zijn, omdat de broeder ook erg betrokken is met zijn familie.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum

Kandidaatnr.#66
Geboortejaar:1990
Afkomst:Egyptisch
Samenvatting:Wij hebben een amicabel en open gesprek gevoerd met de broeder. De broeder werkt binnen de logistiek en heeft ambitie om ernaast ook te studeren. De broeder woont op zichzelf en is flexibel om te verhuizen als de zuster dat prefereert. Verder is de broeder praktiserend en ook goed onderlegd in het Arabisch. Hij communiceert heel makkelijk en heeft een verzorgde overkomen. De broeder is maa sjaa Allaah erg vriendelijk en heeft een grote hart.

Hij is op zoek naar een praktiserend, zorgzame en verzorgde zuster. De broeder vindt het niet erg als de zuster ook tijdens het huwelijk wilt werken. Hij is niet moeilijk qua eisen, zolang de zuster een steun en toeverlaat is.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#67
Geboortejaar:1986
Afkomst:Turks
Samenvatting:Het gesprek met de broeder verliep goed en wij hebben een goed begrip kunnen krijgen over hoe hij in het leven staat. De broeder praktiseert Islam, heeft een eigen bouwbedrijf en heeft ook een eigen woonplek, waardoor de zuster meteen kan intrekken. Hij is erg zelfstandig en volwassen om het huwelijk te kunnen dragen en hij wilt ook een huwelijk aangaan om een gezin te stichten en dichterbij Allaah (swt) te komen. De broeder heeft familie in Nederland en is begeven onder een omgeving van broeders.

Hij wilt een simpel doch praktiserende zuster die bekend is met de tradities en cultuur van Islam en zich niets aantrekt van tradities en culturen buiten Islam. De broeder is niet geinteresseerd in iemands opleiding of werk maar legt nadruk op gedrag, verzorgdheid en goed karakter.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#68
Geboortejaar:1979
Afkomst:Nigerees
Samenvatting:Wij hebben een openhartig gesprek gevoerd met de broeder. Hij is begaafd met het spreken van 6 verschillende talen, waaronder Arabisch, Nederlands, Engels en Frans. De broeder praktiseert Islam, werkt als inventaris-manager en onderneemt zelf in onroerend goed in Afrika.

De broeder is op zoek naar een praktiserende zuster die een geduldige karakter heeft. Hij is zelf een zelfstandig en volwassen individu en wenst dat de zuster ook een mate van volwassenheid heeft om een huwelijk samen te kunnen dragen.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#70
Geboortejaar:1989
Afkomst:Turks
Samenvatting:Het gesprek met de broeder was zeer aangenaam. Wij hebben open gesproken over het verleden, heden en de toekomst. Hij heeft gesproken over zijn leermomenten en dat hij nu in het heden zich zo goed mogelijk wilt conformeren aan de Dien, want daar ligt de toekomst. De broeder heeft een eigen woonplek, werkt full-time en praktiseert Islam. In zijn vrije tijd is hij erg betrokken als vrijwilliger bij zijn plaatselijke moskee om in contact te blijven met zowel de jongeren als de ouderen en investeert hij in zichzelf om een betere Moslim te worden.

De broeder zoekt een begripvolle zuster met wie hij samen een leven kan opbouwen en dat zij beiden tijd investeren om dichterbij Allaah (swt) te komen. De opgedane levenservaring van zowel de broeder als de zuster moeten ervoor zorgen dat beiden werken aan harmonieuze samenwerking. De zuster dient gelovig, lief en zorgzaam te zijn. Zij dient ook een gezonde dosis zelfvertrouwen te hebben om een huwelijk te kunnen dragen.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#71
Geboortejaar:1989
Afkomst:Surinaams
Samenvatting:Het gesprek vond plaats in aanwezigheid van zijn ouders en wij hebben het gesprek met hen als prettig ervaren. Het is altijd goed als de familie betrokken is bij het proces en meedenkt. Dit zegt veel over de familie zelf.

De broeder werkt binnen de IT-branche als IT-specialist en heeft zijn HBO opleiding ook afgerond binnen het IT. Hij heeft ruime ervaring binnen deze wereld. Hij praktiseert Islam en houdt heel veel van reizen naar Islamitische landen. De broeder heeft inmiddels ook al de 'Umrah verricht. De broeder komt tezamen met zijn ouders kalm, zelfstandig,volwassen en helder over. ​ Hij is erg flexibel als de zuster wenst om te werken tijdens het huwelijk. In sjaa Allaah wilt de broeder na de Nikah ook zelfstandig wonen en toont hij een mate van flexibiliteit in het wonen in een ander stad dan zijn huidige woonplaats.

De broeder wenst met een zuster te trouwen die lief, rustig en zorgzaam is qua karakter. Communicatie speelt een belangrijke rol in de relatie, om zo voor beiden tot harmonie te kunnen komen. Het is heel erg belangrijk dat zij een familiemens is, aangezien de broeder dat zelf ook is. De broeder wil graag samen met de zuster stappen maken in de religie om verder te groeien qua Deen en zodoende dichterbij Allaah swt te komen.

Daarnaast wil de broeder ook samen met de zuster samen leuke activiteiten ondernemen zoals bijvoorbeeld reizen, uit eten en andere activiteiten die de zuster voorstelt.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#72
Geboortejaar:1986
Afkomst:Palestijns
Samenvatting:Wij hebben een mooie doch heftige gesprek gehad met de broeder. Hij heeft zijn Accountancy opleiding afgerond en wilt in die vakgebied ook actief zijn om te werken. Hij heeft zijn eiggn woonplek en is daarnaast vaak in de moskee te vinden, waardoor hij ook een gezonde sociale kring heeft opgebouwd. De broeder is har dop weg om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen en spreekt uiteraard vloeiend Arabisch. De broeder ziet er verzogd uit en heeft familie in Nederland. Hij vertelde over zijn ervaringen om van ene plek naar het andere plek te reizen en dat was nogal moeilijk om te vernemen, want het vluchten van een oorlogsgebied en alle uitdagingen die daabij komen kijken, kunnen een negatief effect hebben bij een individu, maar deze broeders komt juist geduldig en zachtaardig over, Alhamdulillaah.

Hij is op zoek naar een zuster met wie hij samen een leven kan leiden naar Tevredenheid van Allaah (swt). De zuster dient een rustig overkomen te hebben en een gezonde mate van begrip te hebben van de Dien om samen sterker te staan in Islam.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#74
Geboortejaar:1969
Afkomst:Surinaams
Samenvatting:Het gesprek met de broeder smaakt naar meer, aangezien wij over uiteenlopende onderwerpen hebben gesproken, vanwaaruit interessante leermomenten en invalshoeken naar voren zijn gekomen op Islamitisch en huwelijksgebied. De broeder is heel erg aangenaam om mee te spreken vanwege zijn kalmte en welingelichte visie over Islam. Hij is iemand die zich heeft ingezet voor Islam en het educatieve gedeelte binnen Islam en deze mate van propageren heeft hem tot een gerespecteerde en geliefde individu gemaakt binnen de gemeenschap. De broeder is nog steeds actief binnen de gemeenschap om een generatie van Moslims naar voren te brengen die een absolute meerwaarde kunnen zijn voor de wereld.

De broeder heeft een zware verantwoordelijkheidsgevoel voor familie en het opvoeden van kinderen en het leiden van een huwelijk. Hij beschikt over de benodigde middelen zoals het financiële gedeelte, een zelfstandige woonplek en een islamitische bewustzijn om een huwelijk te kunnen dragen. Hij is ook opzoek naar een volwassen, praktiserende zuster die een soulmate dient te worden om een gezonde huwelijk te realiseren.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#75
Geboortejaar:1989
Afkomst:Pakistaans
Samenvatting:Wij hebben een interessant en uitgebreid onderhoud gehad met de broeder. Er is inhoudelijk ingegaan op het pakistaanse cultuur versus de Dien, het koppelen binnen de Oemma en de typische clashes binnen de familie. De broeder praktiseert Islam en ziet een groot probleem binnen de gemeenschap waarbij het culturele aspect domineert boven de Dien en daar dient verandering in te komen. Tevens is het koppelen van gegadigden binnen de oemma een uitermate complexe en gevoelige onderwerp waar verandering in dient te komen. We hebben met de broeder gediscussieerd over de typische clashes die zich voordoen binnen een moslimgezin en wat voor effecten het op de kinderen kan hebben. Alhamdulillaah! De broeder heeft een mate van volwassenheid laten zien en gezonde inzichten hieromtrent gegeven.

De broeder is actief binnen het educatieve sector en zal binnenkort aan de slag gaan als docent. Hij heeft de middelen om een huwelijk te kunnen dragen. Hij is op zoek naar een zuster die praktiseert en dat zij samen de uitdaging aangaan om beter te worden in het begrijpen en praktiseren van Islam, aangezien de broeder ook bezig blijft om kennis op te doen.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#77
Geboortejaar:1981
Afkomst:Irakees
Samenvatting:Het gesprek met de broeder verliep goed. Het feit dat wij ook een gezamenlijke vriend hebben maakt het gesprek ook weer wat relaxter. Uit het gesprek hebben wij kunnen merken dat de broeder principieel is ingesteld, een familiemens is en ook een mate van verantwoordelijkheid toont, waardoor het een interessante uitdaging is voor ons om te matchen.

De broeder is principieel ingesteld, omdat hij de mogelijkheid heeft gehad om eerder te trouwen, maar hij heeft zich vastgeklampt aan de Islamitische concepten en gedragingen, waardoor hij niet in het verleden overstag is gegaan. Hij vindt namelijk dat de zuster een bepaalde fundament moet hebben vanuit Islamitisch oogpunt en haar gedragingen dienen conform de Dien te zijn. Als de zuster afwijkt van een verplichting, dan is een nikaah niet mogelijk. De broeder is daarnaast erg gehecht aan zijn familie en heeft een nette Islamitische omgeving in Nederland waarmee hij frequent contact heeft, waardoor hij een gezonde sociale leven heeft. Hij is verantwoordelijk ingesteld, want hij beschikt over een woonplek, heeft een baan binnen de horeca en kan een huwelijk financieel dragen. Daarnaast praktiseert de broeder Islam, spreekt hij verschillende talen, waaronder Arabisch.

Onze broeder is geen lastige persoon en wenst ook een zuster te trouwen die dat waardeert en zich enkel focust om te leven volgens de Dien.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#82
Geboortejaar:1987
Afkomst:Indiaas
Samenvatting:Het gesprek vond plaats tezamen met zijn moeder en wij hebben het als leerzaam en aangenaam ervaren. Er is heel veel uitgewisseld met betrekking tot onze kijk op Islam, de toekomstperspectieven en welke type zuster bij de broeder kan passen. Uit het gesprek is wel gebleken dat de broeder een toegewijde Moslim is en een verantwoordelijk, zachtaardig en zorgzaam karakter heeft. Hij komt niet labiel of onredelijk over. Zijn kalme uitstraling past ook bij een zuster die zijn rustige kant kan waarderen. De broeder is actief binnen de elektrotechniek en kan zelfstandig een huwelijk dragen vanuit Islam. Hij is ook zelfstandig binnen het huishouden en wenst ook een zuster die hem waardeert en dezelfde inzet zal tonen om een huwelijk te laten slagen. De broeder is geen moeilijke individu die een lastige bagage met zich meeneemt. Hij is toe aan een volgende stap en dat is een huwelijk, zodat er een belangrijke deel vanuit islam kan worden voltooid.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#85
Geboortejaar:1990
Afkomst:Egyptisch
Samenvatting:Het gesprek met de broeder verliep erg vlot. De broeder is een praktiserende individu die ernaar streeft om de traditionele rolverdeling vanuit Islam aangaande een huwelijk ook in stand te houden. Hij is ook op zoek naar een zuster die zich daarin prima kan schikken en daarin haar verantwoordelijkheden omarmt en telkens in verbetert. Het is de voorname wens van de broeder dat de zuster niet buitenhuis werkt, aangezien hij deze natuurlijke ver-plichting op zich wilt nemen, zodat de zuster zich volledig kan focussen op haar taken binnen het huis. Het is opzich wel mogelijk en eervol vrijwilligerswerk te verrichten of als freelancer actief te zijn vanuit huis. De broeder heeft een goede baan binnen het IT-wereld, aangezien hij is gevraagd door een gerenommeerde bedrijf om een delicate functie met de benodigde specifieke kennis op te kunnen vullen. We kunnen gerust zeggen dat zijn specialiteit ‘on-demand’ is op globaal niveau. Hij heeft daarvoor ook een Bachelor in Mathematics & Computer Science behaald en beschikt over de nodige werkervaring om in trek te zijn bij bedrijven. Hij kan een huwelijk financieel dragen en beschikt ook over woonruimte om samen te wonen. De broeder is daarnaast dol op het spelen van voetbal en naar het kijken van voetbal. Hij is daarnaast ook een fervente gamer en houdt van wandelen.

De broeder is op zoek naar een praktiserende zuster die daarnaast ook erg verzorgd is.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!


Kandidaatnr.#87
Geboortejaar:1988
Afkomst:Nederlands/Egyptisch
Samenvatting:Wij hebben een inhoudelijk sterk gesprek gevoerd. De broeder is erg toegewijd aan Islam en volgt jarenlang les en heeft jarenlang geinvesteerd in het memoriseren van de Koran. Hij heeft een eigen woonruimte en heeft twee banen. De broeder is een werkvoorbereider en docent. Hij heeft zijn interesse in bouw en infrastructuur en heeft ook zijn universitaie opleiding afgerond in TU Delft (Civiel Techniek). De broeder komt uit een hecht gezin en het is een rustige en kalme type. Wij hebben samen ook gesproken over de levenservaringen van onze ouders en wat men daaruit heeft geleerd. De broeder komt uit een gemixt cultuur waar Islam op een jonge leeftijd al een grote rol in zijn opvoeding speelde en daar is hij zijn ouders ook erg dankbaar voor.

De broeder prefereert een praktiserende zuster die ook het liefst HBO of universitaire geschoold is. Hij wilt het liefst ook het sociale, zachtaardige en zorgzame terugzien in de zuster. Een zuster met wie hij samen kan wandelen en fietsen om het natuur te aanschouwen.

\Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#88
Geboortejaar:1989
Afkomst:Surinaams
Samenvatting:Wij hebben een uitgebreid en openhartig gesprek gevoerd met de broeder. Hij heeft een goede baan binnen de overheid waarin hij een vooraanstaande positie inneemt aangaande het recht- en rechtssysteem. De broeder heeft daarvoor ook de nodige opleidingen voor moeten volgen en is daarom ook universitaire afgestudeerd met 2 Masters. De broeder praktiseert met de noodzakelijke passie en heeft de nodige know-how over de verschillen en geschillen binnen de Oemma en wenst daarbij dat de acceptabele verschillen binnen de Oemma niet leiden tot geschillen waardoor men elkaar buiten de Oemma wenst te plaatsen. De broeder is gedreven in het opdoen van kennis en blijft hierin zeker niet stilzitten. Hij heeft een verzorgd en kalme uitstraling en wilt heel graag het volgende stadium in zijn leven ingaan middels een huwelijk.

Hij wenst een praktiserende zuster waarmee hij ook op een intellectueel niveau kan ‘levellen’. Een zuster die ook ernaar streeft om meer kennis op te doen van de islam. Een zuster die zich ook maatschappelijk ontwikkelt en haar steentje bijdraagt aan de maatschappij. Zij dient niet bazig te zijn, maar een warme, bescheiden karakter te hebben. Een zuster die positief in het leven staat, humor heeft, avontuurlijk, zorgzaam en betrouwbaar is. Een zuster die een gezin wilt starten en bekwaam is in het runnen van een huishouden.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#89
Geboortejaar:1982
Afkomst:Indiaas
Samenvatting:Wij hebben een uitermate leerzame en gezellige gesprek gevoerd met de broeder. Hij heeft ons ook een aantal boeken geschonken en die slaan wij zeker niet af. De broeder komt bij ons erg verstandig doch sociaal over. Het is heel erg makkelijk communiceren met de broeder over de Dien, omdat hij weet waar hij flexibel in kan zijn en waar hij standvastigheid dient te tonen zonder een gevoelige snaar te raken. Dit maakt het een gezonde gesprek waarbij veel interessante islamitische invalshoeken naar voren kwamen. Wij hebben gesproken over ‘aqiedah, fiqh en siyasah op een respectvolle manier en wij zagen een persoon die eerbiedig was, ookal heeft hij veel meer studiejaren achter de rug en de benodigde diploma’s behaald in het buitenland.

De broeder is bewust van zijn taak als man, opvoeder en caretaker in het huis. Hij heeft een boeiende baan die de Oemmah ten goede komt en doet het met heel veel plezier, ookal gaat het met de nodige uitdagingen en verantwoordelijkheden. Hij leest, schrijft, onderzoekt en vertaalt werken aangaande de Dien. Hij heeft een sociale en informele kant waar het goed is en een serieuze kant waar het nodig is.

Hij is opzoek naar een mentaal volwassen zuster die bepaalde mate van intellect heeft om te kunnen groeien binnen de Dien, zodat zij de juiste inzichten verschaft. De zuster dient niet bazig te zijn noch een eigendunk te hebben, ookal mag zij hoogopgeleid zijn en werken als zij wenst.

De voorkeur persoonlijkheid in zijn eigen woorden:

Ze moet gemotiveerd zijn om te leren, niet lui, verstandig, inzicht, nuchter. Als er een conflict ontstaat niet gelijk kiezen voor een exit, maar bereid zijn om in belang van het huwelijk een ondergeschikte rol dan aan te nemen. Dat ze zichzelf bijhoudt.

Het liefst is ze verstandig, dat ze mij voorziet van advies wanneer ik dat nodig acht in mijn privesituaties. Zoals Sayyidah Khadidjah dat was voor de nobele Profeet Vrede zij met hem.

Ik ben iemand die nooit schreeuwt ook niet boos wordt maar zichzelf dan terugtrekt en stil blijft. Het zou handig zijn als de partner dan gelijk inziet dat ze niet moet provoceren of kiest voor escalatie, maar een ondergeschikte rol aanneemt.

Graag dat ze veel van Allah en de Profeet vrede zij met hem houdt, ook van de nobele Quran. Dat ze het huwelijk ziet als een mogelijkheid om in haarzelf te investeren, kennis op te doen, de godsdienst te dienen, door vrome kinderen te krijgen, mij te steunen in mijn islamitische werken en beseft dat ze mijn persoonlijke vriend(in) zal zijn die door dik en dun altijd samen blijft. Ik trouw voornamelijk richtend op een gezin, en om de godsdient te mogen dienen. Ze zal hopelijk alles eraan doen om mij te steunen dat de kinderen hafiz en geleerden worden.

Als ze dit besef nog niet heeft, dan op zijn minst dat ze verstandig en intelligent is, en ethisch en moreel. Ze zal dit dan geleidelijk meekrijgen tijdens het huwelijk.

Graag als het kan dat ze fysiek in orde is, u begrijpt hopelijk wat ik hiermee bedoel.

(Dat ze zeer hoffelijk is qua karakter, nobel van linie, netjes, goed onderhoud.)

Ik besef dat ik om haast onmogelijke eigenschappen kies, maar de Rahmah van Allah kent geen einde dat is waar ik op vertrouw.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!


Kandidaatnr.#90
Geboortejaar:1980
Afkomst:Marokkaans
Samenvatting:Wij hebben een heel goed en inhoudelijk sterk gesprek gevoerd met de broeder. Uit het gesprek is gebleken dat de broeder wijs, humoristisch en erg duidelijk overkomt. Het is een broeder met een sterke begrip van de Dien en weet welke complexiteiten een huwelijk kunnen meebrengen. Wij zijn onder de indruk van zijn gerichte vragen en dat wij een goed beeld heeft over wat hij precies zoekt in een vrouw om een gezonde huwelijk te kunnen ervaren. De broeder neemt zijn verantwoordelijkheden als een man binnen het huwelijk en verwacht hetzelfde van zijn vrouw. Hij heeft een eigen plek om in te wonen en werkt om een huwelijk financieel te kunnen dragen. De broeder heeft een uitermate verzorgde presende en zet Islam op nummer 1.

Hij is op zoek naar een praktiserende zuster die over een Islamitische mindset beschikt, ondanks haar tekortkomingen, zolang zij enige tijd met de Dien bezig is en begrijpt wat Allaah (swt) van ons vraagt. Beiden dienen samen te strugglen zij aan zij om kennis op te doen, zodat zij samen het leven tegemoet gaan.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#93
Geboortejaar:1986
Afkomst:Turks
Samenvatting:Wij hebben een openhartig en sterk gesprek gevoerd met de broeder. Hij is iemand die zijn zaken op werkgebied, huisvesting en toekomstperspectief wel goed op orde heeft. De broeder is actief als ZZP-er binnen een branche waar er voldoende werk in zit Alhamdulillaah. Hij beschikt al een geruime tijd over een ruime woning waar de zuster geruisloos bij kan intrekken. Tevens heeft de broeder een gezonde toewijding naar de Dien en is het ook een familiemens die graag een gezin wilt stichten. Hij is erg gebaat bij een zuster de vastigheden in zijn leven waardeert en dat zij samen vandaaruit beter worden en een harmonieus huwelijk tegemoet gaan. De broeder is een gezellige en een kalme individu met een grote mate van zorgzaamheid. De broeder is verder erg begaan met zijn hobbies om te zorgen voor dieren en houdt hij ervan om te zwemmen.

De broeder is op zoek naar een praktiserende zuster die betrouwbaar, eerlijk en een open persoon is zonder geheimen, want vertrouwen is het allerbelangrijkst voor hem. Er zijn namelijk processen ervoor geweest waarin eerlijkheid ver te zoeken was. De broeder staat open om kwesties te bespreken en samen te tackelen, zolang belangrijke problemen voor het huwelijk zijn doorgenomen en eventueel zijn verholpen.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#94
Geboortejaar:1992
Afkomst:half-Turks half-Nederlands
Samenvatting:Wij hebben ruim de tijd genomen door face-2-face en telefonisch met de broeder te praten over zijn bekering, levenservaring en kijk op Islam. De broeder is bekeerd door op jonge leeftijd al vragen te stellen over de oorlogsbeelden die hij zag, de verschillende boeken van geloof door te nemen en te onderzoeken en bij Islam vond hij juist rust, omdat het overeenkwam met het natuur van de mens. De broeder is ook op zijn 18de bekeerd en steeds verder gaan verdiepen in Islam door met verschillende organisaties en individuen te praten. Hij is niet iemand die zomaar lukraak dingen aanneemt, maar hij analyseert en onderzoekt juist om volledig overtuigd te raken en uit te voeren. Zijn levenservaringen hebben hem versterkt en hij neemt leermomenten mee om als Moslim te groeien en de concepten van Islam nog beter eigen te maken zoals tawakkul, sabr & rizq. De broeder investeert in zichzelf om de Islamitische principes en leerstellingen eigen te maken en houdt zich tevens bezig met het bestuderen van geschiedenis en vormingen van samenlevingen. Hij heeft een kritische kijk op gebeurtenissen uit het verleden en het heden.
Hij is verder ook actief met boksen en in mindere mate actief met judo en zwemmen. De broeder houdt er ook van om gedichten te schrijven

Voorkeur persoonlijkheid van partner:

Een vrouw die zelfverzekerd is en betrokken en gestimuleerd is in haar Religie en aandacht ervoor heeft, met haar capaciteiten natuurlijk. Dat ze Iiefdevol is en trots dat ze een muslimah is. Vriendelijk en gemanierd, vooral jegens de ouders. Zelfbewust en zachtmoedig en vooral dankbaar door het leven gaat en bewust is van de realiteit waar wij vandaag de dag in leven. En een doses humor heeft. Dit in een notendop.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#95
Geboortejaar:1981
Afkomst:Afghaans
Samenvatting:Wij hebben een pleasant en gezond gesprek gehad met de broeder.Er is inhoudelijk gesproken over het leven van de broeder, zijn kijk op het huwelijk en Islam.De broeder heeft vanaf het begin zelf geïnvesteerd in zijn eigen werkgelegenheid. Hij heeft een eigen rijschool gehad en afgelopen 10 jaar in loondienst (heeft de mogelijkheden in de toekomst voor zichzelf, ZZP of in loondienst te werken in overleg met de zuster.

De broeder is actief als vrijwilliger bij voedselsbank ook een organisaties die taalles geeft. Hij heeft een hele rustige en beschaafde overkomen. Zijn denkwijze is oplossingsgericht met behoud van logica & rationaliteit.

Hij is niet zozeer geïnteresseerd in het opleidingsachtergrond en werkervaring van de zuster, zolang zij de capaciteiten beschikt om inhoudelijke gesprekken te kunnen voeren over de zaken die ertoe doen.Het denkniveau van de zuster dient de broeder aan te trekken en dat zij zorgzaam, geduldig , sociaal en praktiserend moslima is. Zij dient een bepaalde mate van acceptatievermogen te hebben en niet dusdanig materialistisch te zijn.

De broeder heeft het niet zo met culturele aspecten die de Dien tegenspreken, want hij vindt dat verplichte onderdelen van Islam niet een onderwerp van discussie of dispuut dienen te zijn.

Zijn motto is

Heb je het goed zeg Alhamdulillah!

Heb je het slecht zeg Alhamdulillah! Alhamdulillah! Alhamdulillah!

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!Kandidaatnr.#97
Geboortejaar:1972
Afkomst:Marokkaans
Samenvatting:Wij hebben een hele gezellige gesprek gevoerd met de broeder. Er was een instant klik en nu hoopt hij een klik te vormen met een zuster met wie hij het leven volgens Islam kan delen. De broeder is erg vlot, welbespraakt en geeft zijn mening heel duidelijk en open aan. Wij waarderen dat ook, omdat het belangrijk is dat een persoon weet wat hij wilt en ook weet hoe hij met verschillende mensen moet communiceren. De broeder heeft jarenlang eerst gewerkt binnen de gezondheidsbranche en is nu al een tijd actief als ZZP-er en dat gaat hem alhamdulillaah goed af. De broeder heeft in de loop der jaren een netwerk opgebouwd, waardoor er werk blijft komen bi idhnillaah. Hij heeft maa sjaa Allaah een eervolle baan en geregeld nemen mensen contact met hem op om hem te bedanken voor zijn services waardoor hun leven is veranderd. Dit geeft natuurlijk energie. Hij is praktiserend en heeft daarna ook een uitermate sterke band en verstandshouding met zijn familie.

De broeder zoekt een zuster die makkelijk in de omgang is en over de nodige dosis humor bevat. Zij dient echt Islam hoog in het vaandel te hebben.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#98
Geboortejaar:1992
Afkomst:Pakistaans
Samenvatting:Wij hebben uitgebreid gesproken met de broeder over zijn levensverloop, visie op Islam, hobbies en kijk op het huwelijk. Het gesprek duurde langer dan gemiddeld vanwege onze interesses in verschillende gebieden en dat wij over heel veel dingen in het leven ook hetzelfde denken. Onze gedeelde interesse en meningen zorgt voor meer gespreksstof, waardoor wij er inhoudelijker op kunnen ingaan.

De broeder komt uit een familie die sterk op elkaar is ingespeeld en op een hechte manier met elkaar omgaat. Hij is vanuit huis gestimuleerd om te praktiseren en wenst tegenwoordig ook zichzelf in te zetten om een steeds betere Moslim te worden. Hij grijpt ook de mogelijkheden om de activiteiten in zijn buurt bij te wonen en zijn Islamitische omgeving op te zoeken. Op werkgebied heeft de broeder zich goed gemanifesteerd en heeft hij een sterke plan opgesteld voor zichzelf om te ontwikkelen en specialiseren. Hij heeft zijn Bachelor Informatica afgerond en is actief binnen de IT-wereld. Middels certficaten wilt hij zich steeds meer specialiseren richting consultancy.

De broeder is gesettled om een huwelijk te kunnen dragen op financieel gebied en is in mentaal opzicht ook ijzersterk vanwege zijn kijk op het leven. Wij hebben gesproken over het huwelijk en welk rol het in iemands leven dient te nemen. Het is een feit dat onze ouders een ietswat andere invulling geven aan het belang van een huwelijk t.o.v. het belang van studeren en werken. Wij hebben onze visie gedeeld en zijn erover eens dat een proces naar een huwelijk toe ten tijde van een afrondende fase van iemands studie of begin van een carrière van iemand niet per se een belemmering hoeft te zijn. Het kan in velerlei gevallen ook een verrijking zijn en een stimulans om verder ontwikkelen als een volwassen individu. De broeder is verder een verzorgd individu die vanaf zijn jonge leeftijd heeft gesport en ook nu sportief is ingesteld. Hij houdt daarnaast ook van reizen en wij hebben reiservaringen gedeeld. Het reizen verbreedt jouw horizon en is een verrijking afhankelijk van met wie je ook als reisgezelschap meeneemt.

Hij is op zoek naar een zuster die bezig is met praktiseren of wenst te praktiseren. Een zuster die progressief denkt en doet binnen de kaders van Islam. Zij dient ook zelfstandig te zijn en te denken in haar doen en laten. Het is niet verkeerd als zij ambities heeft en iets voor haarzelf wilt opbouwen, aangezien de broeder hier een sterk voorkeur voor heeft.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#99
Geboortejaar:1967
Afkomst:Syrisch
Samenvatting:Het gesprek met de broeder was erg positief te noemen. Het is een broeder Islamitische normen en waarden die principes en punctualiteit binnen Islam waardeert en ook hoog in het vaandel houdt. Hij is op 25-jarige leeftijd bekeerd tot Islam en is sindsdien een praktiserend individu gebleken die gerespecteerd en geliefd is in zijn omgeving. Wij hebben inhoudelijk gesproken over Islam en daaruit is ook gebleken dat hij geen compromis wenst te sluiten binnen de verplichte onderdelen van Islam en openstaat voor een zuster die streeft naar Islam maar moeite ondervindt in het praktiseren. De broeder kan een huwelijk financieel dragen vanwege zijn onderneming binnen het computerwereld. Het is belangrijk voor de broeder dat de zuster niet materialistisch is ingesteld en wenst te slagen in de luxe welk de wereld te bieden heeft, waardoor zij steeds verder losraakt van de ware doel in het leven conform Islam. De broeder komt volwassen over en heeft een sterk Islamitische mindset. Hij neemt heel veel levenservaring mee in zijn volgende huwelijk welk het huwelijk en de zuster ten goede dient te komen. De broeder is een sportief individu en heeft sterk mannelijk overkomen en postuur.

Hij is op zoek naar goed praktiserende Moslima met een goed karakter om een huwelijk te kunnen dragen. Beiden dienen hun best te doen om harmonie in het huwelijk te realiseren.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#100
Geboortejaar:1988
Afkomst:Turks
Samenvatting:Wij hebben een goed en uitgebreid gesprek gevoerd met de broeder. Hij komt bij ons erg kalm over en met een mooie toewijding aan de Dien door middel van het feit dat hij kennis opdoet en zich aan de verplichtingen houdt Alhamdulillaah! Hij heeft bij ons een betrouwbaar en goede indruk achtergelaten. Een zorgzame en principiële broeder. De broeder heeft een baan de logistiek en heeft het er prima naar zijn zin, want hij kan daar zijn verplichte gebeden doen. De broeder is verder begaan met het sportief zijn en houdt zich op bezig met bekijken van leerzame documentaires en series.

De zuster dient loyaal te zijn, taqwa en akhlaaq te hebben en vooral een correcte hidjaab te dragen. Hij zegt het volgende in zijn eigen woorden: “Ik ben opzoek naar een zuster die praktiseert en bezig is met het vergaren van kennis en voldoet aan de juiste Islamitische kledingvoorschriften. Zij dient te weten wat een huwelijk inhoudt en dat men alleen trouwt volgens de sunnah (geen toeters en bellen).”

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllaahu fiekum!
Kandidaatnr.#101
Geboortejaar:1981
Afkomst:Syrisch
Samenvatting:Wij hebben gesproken met de broeder en daaruit komt naar voren dat de broeder praktiseert, zijn woord nakomt en een bescheiden overkomen heeft. Hij woont een aantal jaren in Nederland en werkt binnen het logistiek. De broeder heeft zijn eigen woonruimte.en kan ook financieel voor de zuster zorgen.

De broeder is iemand die niet veel eisen heeft, maar het is voor hem wel een absolute must om te praktiseren of een hoge mate van welwillendheid te tonen om te praktiseren. De zuster dient wel een drang te hebben om kennis op te doen. De broeder is daarnaast een dierenliefhebber en de zuster dient wel zijn poes als huisdier te accepteren.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#102
Geboortejaar:1990
Afkomst:half-Egyptisch half Marokkaans
Samenvatting:Het gesprek met de broeder heeft ons wederom doen realiseren dat de gunsten van Allaah (swt) ontelbaar zijn en wij vaak niet stilstaan om erg dankbaar te zijn. De broeder sprak over zijn leven vol met ‘high’s & lows’ en wij zijn verbaasd over zijn nederigheid bij de mooie momenten en zijn ongelooflijke vertrouwen in Allaah (swt) bij de moeilijke momenten die hij in zijn leven heeft meegemaakt. Hij zegt zelf dat zijn leven hem dichterbij Allaah (swt) heeft gebracht. Een broeder die vanaf jongs af aan wegbleef van haraam dingen waar de jeugd zich normaliter mee bezig kan houden. Verder heeft de broeder een meer dan gemiddelde interesse in geschiedenis en neemt ook structureel kennis op van de gebeurtenissen in het verleden.

De broeder heeft een halal baan en kan de zuster onderhouden met zijn zware functie. Hij beschikt ook over een woning waar de zuster Alhamdulillaah bij kan intrekken. Hij ook op zoek naar een praktiserende, vriendelijke en welbespraakte zuster, omdat hij zelf ook zo’n type is.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#103
Geboortejaar:1994
Afkomst:Marokkaans
Samenvatting:Het gesprek met de broeder verliep heel erg goed, omdat wij echt diepe gesprekken hebben gevoerd over hoe hij tegen het leven aankijkt en wat zijn toekomstplannen zijn. De broeder werkt hard binnen de drukbranche en wilt genoeg sparen om binnen afzienbare tijd te emigreren naar Marokko om daar een bestaan op te bouwen met de contacten die hij heeft in Marokko en af en toe te pendelen naar Nederland. De zuster dient dit ook te ambieren. De broeder is een rustige doch praktiserende individu die heel erg open en eerlijk communiceert. Hij heeft het ook heel simpel gehouden qua verwachting van een zuster. De broeder wenst enkel toewijding aan Islam. Hij houdt verder van voetballen, lezen, zwemmen en reizen. De broeder komt bij ons erg netjes over.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#104
Geboortejaar:1983
Afkomst:Pakistaans
Samenvatting:Wij hebben een uitmuntend gesprek gevoerd met de broeder, waarbij wij inhoudelijk dieper in zijn gegaan op verschillende aspecten in het leven van de broeder zoals zijn belevenis van Islam, zijn werk, omgang met familie en zijn kijk op het huwelijk. De broeder heeft zich de laatste jaren steeds meer verdiept in Islam en houdt zich daardoor ook aan de verplichte aspecten van Islam en heeft ook een gezonde omgeving die hem daarin stimuleert. Hij kreeg al van huis uit ook het nodige mee. Het is daarom ook belangrijk voor de broeder dat de zuster praktiseert en minimaal in de toekomst ernaar streeft om correct te kleden conform de Islamitische kledingsvoorschriften, mits zij dat momenteel niet doet. De broeder vindt het belangrijk dat er een sterke en welwillende neiging is om de beste Moslima te worden in deze korte tijd op aarde.

De broeder is verder erg actief met zijn werk binnen de sportbranche. Het vergt heel veel tijd en het is daarom ook van groot belang dat hij terug kan vallen op een rustig, harmonieus en goed onderhouden huis, zodat het hem energie geeft om zijn werk tot op de puntjes goed in te richten, vanwege alle hectiek welk deze business om zich heen brengt. De broeder heeft daarnaast een goede verstandshouding met zijn eigen familie en een gezonde sociale omgeving waarmee hij optrekt.

Voorkeur persoonlijkheid partner en andere opmerkingen in zijn eigen woorden: Liefdevol, zorgzaam, geduldig, eerlijk, positief, vrolijk, communicatief vaardig, islamitische normen en warden. Moslima die bezig is met het geloof en ook praktiseert. Ook tijd stopt in een stukje zelfontwikkeling. Voor de rest mag ze niet dik zijn, overgewicht. Aantrekkelijke uitstraling.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#105
Geboortejaar:1991
Afkomst:Afghaans
Samenvatting:Wij hebben uitgebreid gesproken met de broeder over zijn opgedane levenservaring en visie over de toekomst. Er is heel veel gesproken over de Oemmah met haar uitdagingen en vooruitgang en hoe wij als individu met de uitdagingen als een Moslim in deze wereld moeten omgaan. Hieruit is gebleken dat de broeder echt diep denkt over deze aspecten en ook knopen voor zichzelf heeft doorgehakt met gezonde argumenten. Wij zijn ook erg gefascineerd geraakt door zijn kijk op opvoeden van kinderen en hij is er ook van overtuigd dat emigratie in deze tijd een absolute must is. De zuster dient hiervan ook van overtuigd te zijn om een huwelijk aan te gaan. De broeder is zelf heel erg begaan met kennis en het opdoen van zoveel mogelijk kennis, en dat valt ook te merken uit onze gesprekken dat de broeder een band heeft met kennis van Islam en de heropleving van de Oemma welk met gemak bovengemiddeld kan worden genoemd binnen de Oemma in Nederland, waardoor onze gesprekken en andere level kreeg en de zuster moet zich daar ook aan kunnen meten en zichzelf kunnen inzetten om een absolute meerwaarde te kunnen zijn voor de Oemma, haar kinderen en individuele ontwikkeling als Moslima. De zuster dient haar rol als Moslima, vrouw, moeder, da’wadrager, studente van goed te kennen en telkens van nature vanuit haarzelf vragen naar verbetering. De broeder raakt geprikkeld door een zorgzame en actieve zuster met ambities in Islam. Als laatste willen wij meedelen is dat de broeder welingelicht is en verder kijkt dan zijn neus lang is, waardoor onze gesprekken verder gaan dan de gemiddelde gesprekken met een broeder.

De broeder is een ondernemer met een visie van Islam en dat de kinderen vanuit Islam worden opgevoed en een gezonde omgeving hebben welk Islam zo goed mogelijk ademt, zodat men niet in verval komt.

Hij zegt het volgende in zijn eigen woorden: "Ik heb iemand nodig die mij steunt in mijn doelen, iemand die mijn rug versterkt en dus goed voor mijn huis bezittingen en kinderen zorgt, iemand die mij warmte geeft en bij wie ik mezelf op kan laden. Mijn vrouw hoeft niet heel veel kennis te hebben, of dingen ondernemen etc... Iemand die volwassen is en een goed gedrag heeft. Ik zoek niet iemand die mijn gelijke is of die net als mij is, maar iemand die mijn wederhelft is en mij steunt in mijn tekortkomingen en die haar rol als vrouw goed kent."

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

Kandidaatnr.#`106
Geboortejaar:1986
Afkomst:Somalisch
Samenvatting:Wij hebben een uitermate aangename gesprek gevoerd met de broeder, omdat hij zelf ook sociaal is ingesteld en heel duidelijk weet welke type bij hem past. De broeder is een praktiserend individu en hij wenst ook een praktiserend mindset en uitvoering bij de zuster terug te zien teromwille van Allah (swt). Hij is zelf actief binnen de zorg en heeft een uitdagende en verantwoordelijke baan welk de zwakkeren in de samenleving van groot nut is.

Uit de meegedeelde levenservaring van de broeder kunnen wij opmaken dat de broeder communicatief sterk is en ook kritisch naar zichzelf kijkt n.a.v. de ondernomen stappen in het verleden en hierbij naar ons mening ook de juiste leermomenten eruit haalt om in het heden en toekomst een nog beter Moslim, mens en lid van de Oemma te zijn. Tevens is de broeder gevormd door zijn sociale contacten en omgeving, omdat hij met verschillende etniciteiten omgaat en hierdoor ook knowhow heeft over hoe verschillende mensen kunnen denken en dit toont ook aan dat de broeder niet naïef is voor de geschillen en verschillen onderling. Hij is daarnaast ook erg begaan met zijn familie bij wie hij geregeld een bezoek brengt.

Naast zijn drukke werk en sociale leven is de broeder ook en heel fervent sportief persoon en houdt hij zijn lichamelijke gesteldheid frequent intact. Bij de broeder speelt het sport een gezondheid een belangrijke rol.

Voorkeur persoonlijkheid partner: “Humoristisch, zorgzaam, zelfstandig, sterke verantwoordelijkheidsgevoel, empathisch en loyaal

Ik zoek een leergierige vrouw voor wat betreft Deen. Iemand die bereid is om zich te ontwikkelen in het wereldse leven, maar ook in het vergaren van islamitische kennis. Ik ben ook lerende en daarom is het belangrijk dat we elkaar stimuleren in het vergaren van die kennis.”

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

Kandidaatnr.#109
Geboortejaar:1983
Afkomst:half-Koerdisch half-Turkmeens
Samenvatting:Het gesprek met de broeder was fantastisch te noemen, mede vanwege zijn uitnodiging om hem thuis te bezoeken en wij zijn erg goed behandeld als gasten. Het is veelzeggend over hoe de familie in elkaar steekt maa sjaa Allaah. Ondanks zijn gastvrijheid heeft de broeder ook hele duidelijke vragen gesteld naar de organisatie toe en dat is zijn goed recht en wij hebben zijn vragen ook als oprecht ervaren. Wij zijn verheugd met het feit dat de broeder uit een Islamitische georiënteerd familie komt en dat zijn ouders onze dien ook constant hebben benadrukt bij alle kinderen. Het is een solide en serieuze familie. Dit is ook terug te zien in onze gesprek. Tevens is de broeder en al zijn andere broertjes en zussen ook actief als ondernemer, want dat zit echt in hun bloed. Uit onze conversatie is gebleken dat onze broeder een hele zachtaardige persoon is die een stabiele levenspartner wenst die saamhorigheid en een vredig bestaan wenst. De broeder is niet geïnteresseerd in een zuster met toeters en bellen, maar een volwaardige Moslima die de ABC’s van de religie kent, waardoor de communicatie tussen beiden gezond zal verlopen in de toekomst. De zuster dient volledig te praktiseren en zij zal ook een man treffen die financieel een huwelijk kan dragen, een Islamitische mentaliteit heeft die gepaard gaan met Islamitische handelingen en hij beschikt over een zelfstandige woonhuis waar de zuster direct bij kan intrekken. Het is belangrijk dat de zuster liefdevol, kalme en geduldige karakter heeft.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl
Kandidaatnr.#111
Geboortejaar:1980
Afkomst:Marokkaans
Samenvatting:Het gesprek met de broeder heeft bij ons een hele grote indruk achtergelaten, omdat de broeder beschikt over een gezonde intellect en een gulle hart. Zijn kijk op Islam, de Qur’an en het verkeerde concept van gelijkheid tussen man en vrouw is niet alledaags. Hij heeft een gezonde kritische en analytische vermogen welk heel speciaal en specifiek is, waardoor wij overtuigd zijn dat zijn begrip over islam diepgeworteld en volledig correct is. De broeder vindt de organisatie een super initiatief en bood zelf aan om te helpen waar nodig (financieel of anders), terwijl wij nooit openlijk noch in het geheim om een inzameling hebben gevraagd en liever uit eigen kracht doen.
.
De broeder heeft een sterke carrière binnen de IT en spreekt vier verschillende talen (Arabisch, Frans, Nederlands, Engels). Hij heeft echt geïnvesteerd in zichzelf om in deze talensector te ontwikkelen. Dit zegt veel over zijn gedrevenheid en toewijding. De broeder is daarnaast een fervente sporter geweest en doet momenteel aan fitness, waardoor je ziet dat deze verzorgde broeder er eigenlijk veel jonger uitziet.

Voorkeur persoonlijkheid van de zuster in zijn eigen woorden: “Wijsheid, humor, assertief, lief, loyaliteit, wederzijds respect.”
“Uit ervaringen en observaties in mijn omgeving, heb ik ondervonden dat mensen meestal in een huwelijk stappen met het idee om te strijden voor haar/zijn rechten als man/vrouw, terwijl onze godsdienst ons leert om in een huwelijk te treden door te weten wat je verantwoordelijkheden zijn als man/vrouw.
Een huwelijk zou je normaal gezien rust moeten geven en ik zoek een partner die dezelfde mening deelt en haar verantwoordelijkheden kent
Iemand die altijd op zoek is om haar band met de Schepper te versterken (= enkel door kennis op te doen). Elkaar daarbij helpen.”

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl
Kandidaatnr.#112
Geboortejaar:1989
Afkomst:Guinees
Samenvatting:Het gesprek met de broeder was erg openhartig. De broeder is inhoudelijk ingegaan op zijn leven en daaruit valt af te leiden dat de broeder zich kwetsbaar kan opstellen en objectief kan beoordelen welke beslissingen in zijn leven correct waren. Het is een verzorgde broeder met een hart voor Islam en hij zoekt telkens mogelijkheden om zichzelf beter te maken. De broeder is tevens ook werkzaam binnen de Finance en heeft een gerespecteerde baan. Hij is hierbij bij machte om de zuster financieel te onderhouden en uit het gesprek is ook gebleken dat de broeder een zachte karakter heeft en eerder gaat voor een vreedzame en harmoneiuze oplossing dan dat hij snel in paniek raakt. Wij hebben gemerkt dat de broeder op een correcte en gepaste wijze communiceert en dat verklaart ook zijn volwassen houding en kijk op het leven. De broeder is gesteld op fitness, lezen over Islam en van het verrichten van reizen.

Het maakt de broeder niet uit welke opleiding een zuster heeft gevolgd of wat haar werk exact is, zolang zij praktiseert en zichzelf wilt inzetten voor een succesvolle huwelijk. De broeder is ook flexibel qua het getrouwd verleden van de zuster, zolang het reden wordt vermeld en de leermomenten helder zijn.

Voorkeur van de persoonlijkheid van de zuster in zijn eigen woorden: “Een oprechte en respectvolle partner die leergierig is. De zuster dient een Hijab te dragen of bereid te zijn om een hijab te dragen. De zuster Moet het streven hebben om de sunnah te volgen.”

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!

Kandidaatnr.#114
Geboortejaar:1985
Afkomst:Marokkaans
Samenvatting:Wij hebben een uitermate positieve en fantastische gesprek met de broeder gevoerd. Allereerst gingen wij dieper in over de geschiedenis van verschillende werelddelen, van waaruit blijkt dat de broeder welingelicht is over verschillende gebeurtenissen en belezen is over Islamitische geschiedenis en sterke verbanden kan leggen met nu over hoe wij nu leven. Het zegt veel over zijn intellect. Verder hebben wij ook over sport gesproken en daarin hebben wij gemerkt dat hij er verstand van heeft en zich niet emotioneel laat leiden, wanneer er over sport werd gesproken. De broeder is WO afgestudeerd en werkt binnen de data analytics branche. Het is een praktiserende en verzorgde broeder die uitermate netjes en duidelijk communiceert. Een broeder met een prettige uitstraling gepaard met een goed stel hersenen en erg goedgemanierd. Hij is erg helder over zijn voorkeuren en eisen en dat vergemakkelijkt onze zoektocht voor een sterke match. Hij spendeert zijn vrije tijd door te zaalvoetballen, lezen en reizen.

De broeder is gebaat bij een moslima die hij naast vrouw ook als maatje wil hebben en met wie hij gesprekken kan voeren om een goede connectie te hebben binnen het huwelijk. Niemand vaart wel zonder goede klik en communicatie. Dit zorgt voor de noodzakelijke harmonie binnen een huwelijk. Hij prefereert dat de zuster minimaal haar HBO heeft afgerond. Een opleiding zegt niet alles maar in sommige aspecten is het veelzeggend. Hiermee wilt hij absoluut niet arrogant overkomen of uit de hoogte doen, maar hij weet gewoon welke type hij wilt. De broeder is niet gebaat bij een vrouw die te westers denkt en handelt en daardoor belangrijke en cruciale concepten van Islam niet omarmt of makkelijk omgaat met sommige Islamitische handeling. Hij wenst een zuster van Marokkaans komaf die leeft als een Moslima en lief, zorgzaam en humoristisch is. Wij merken aan alles dat hij ook het verantwoordelijkheid van een huwelijk wilt en kan dragen.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl
Kandidaatnr.#116
Geboortejaar:1996
Afkomst:Turks
Samenvatting:Het gesprek met de broeder verliep erg goed. De broeder is een praktiserend individu die ons heeft benaderd omdat hij ons vertrouwt en een praktiserende zuster wenst die, net als hem, ook gebaat is bij een nette proces met Islamitische kaders. Het is voor hem belangrijk dat de zuster volgens Islam leeft en het huwelijk – en alle processen eromheen – ook vanuit een Islamitisch perspectief benadert en daarin standvastig is. De broeder is zelf assistent-manager bij een gerenommeerd winkelketen en is tevens dol op verzorgen van dieren.

Tevens komt de broeder rustig, netjes en erg zorgzaam over, waardoor ons gevoel is versterk dat hij – ondanks zijn jonge leeftijd – de juiste verantwoordelijkheidsgevoel heeft om een huwelijk te kunnen dragen. De broeder komt zelf uit een groot familie met een groot netwerk.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#117
Geboortejaar:1980
Afkomst:Marokkaans
Samenvatting:Het gesprek met de broeder was leerzaam, vlot waarbij er uitgebreid is ingegaan op de voorkeuren en wensen van de broeder. De broeder komt bij ons volwassen, standvastig en communicatief sterk over. Hij heeft Islam op nummer 1 staan en wenst dezelfde houding bij de zuster. De broeder werkt als ondernemer binnen de financiële dienstverlening. Hij houdt zelf ook van een vrouw met ambities, zolang het binnen de kaders van Islam is. Tevens is de broeder WO afgestudeerd en wenst hij dat de zuster ook in dezelfde vaarwater het liefst zit, zodat er een groter kans bestaat op een sterk wederzijds verstandshouding en klik op intellectueel gebied over uiteenlopende onderwerpen.

De broeder is zelf niet eerder verloofd noch getrouwd geweest en wenst een zuster die niet eerder getrouwd is geweest.

De broeder heeft verder een eigen woonruimte en wenst dat de zuster de volgende karaktereigenschappen bevat: “Gelovig, intelligent, ambitieus, gevoel voor humor, reislustig en leergierig.”

Het is reeds eerder aangegeven dat de broeder een religieuze zuster zoekt. De kledij dient correct te zijn, de gebeden dienen in orde te zijn en het verlangen naar verbetering dient aanwezig te zijn. Intelligentie speelt een belangrijke rol voor de broeder in zijn partnerkeuze. De broeder is leergierig en gaat graag op een correcte manier ook het gesprek aan om meer te weten en over bepaalde onderwerpen na te denken.

Hobbies van de broeder: “Reizen, sporten en lekker eten”

Hij heeft namelijk al aardig wat gereisd en dat heeft hem automatisch ook een deel gevormd. Tevens doet de broeder ook aan vechtsport een aantal jaren.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl
Kandidaatnr.#118
Geboortejaar:1988
Afkomst:Turks
Samenvatting:Het gesprek met de broeder verliep erg soepel en de broeder was erg openhartig over zijn leven, belevenis van de Dien, zijn toekomstperspectieven en zijn familieleven. De broeder heeft in zijn leven heel veel obstakels overwonnen en wij spreken onze waardering uit voor hem, omdat hij zijn uitdagingen in prive sferen is aangegaan en zichzelf eruit heeft geknokt. De broeder praktiseert en bekijkt zijn leven en alle handelingen die hij dient uit te voeren vanuit Islam. Hij heeft een goede familieband met zijn familie en zal altijd zijn best doen om de familiebanden te versoepelen bij eventuele dispuut, zolang het geen schade aan derden en zichzelf berokkent.
De broeder heeft zijn ICT opleiding afgerond en heeft een HBO werk- en denkniveau. Hij werkt binnen de facilitaire en service branche. Hij is niet eerder getrouwd geweest noch heeft hij kinderen.Zijn voorkeur persoonlijkheid partner:

Iemand die:
1- Niet de rechten van andere mensen vertrapt en deze respecteert (Bijvoorbeeld goede omgang met de buren, familie, vrienden, maar ook met “vijanden”.)
2 - Een gevoel van verantwoordelijkheid en betrokkenheid (Anderen helpen. Bijv. Dmv participatie voor een goed doel)
3- De bevordering van het goede en de preventie van het kwaad. (Wanneer er geroddeld wordt, er voor zorgen dat dat niet gebeurt/doorgaat)
4- Vriendschap en tolerantie (In het huis gewoon “vriendjes” zijn en mocht 1 van de partners hun dag niet hebben, dan moet de andere tolerantie kunnen tonen)
5- Geduldig zijn. (Alles heeft zijn tijd nodig, ook zelf ontwikkeling. Alle bovengenoemde zijn voor beide partijen geldig)

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl
Kandidaatnr.#119
Geboortejaar:1990
Afkomst:Marokkaans
Samenvatting:Wij hebben een diepe gesprek gehad met de broeder waarin wij inhoudelijk zijn ingegaan op zijn visie over Islam, het huwelijk en het familieleven gecombineerd met zijn werk. Aangezien wij de broeder persoonlijk ook kennen, dienen wij te bevestigen dat de broeder Islam ziet als een alomvattende levenswijze en de maatstaf van halal en haraam vanuit Islam als zijn eigen maatstaf neemt. Hierin wilt hij ook geen compromis in sluiten. Het toekomstige huwelijk, alle processen ervoor en de denkwijze van de zuster dient ook overeen te komen met zijn begrip van islam om een gezonde, vruchtbare en harmonieuze huwelijk te vestigen. De broeder heeft een drukke bestaan en een baan binnen de IT als software engineer en heeft zakelijke ambities om met zijn specifieke kwaliteiten verder te ondernemen. Tevens is de broeder een familiemens en behulpzaam waar het kan en waar het moet.

Hij wenst een zuster die niet eerder getrouwd is geweest noch eerder een relatie heeft gehad. Zij dient minimaal een HBO niveau te bevatten, een vak te beheersen en ambitie te hebben. Hij is niet gebaat bij een zuster die niet Islamitisch gedreven of materialistisch is. Een zuster zonder een duidelijke doel voor ogen is een afknapper.

Voorkeur persoonlijkheid partner:
• Islamitisch gedreven
• Zorgzaam
• Behulpzaam
• Bescheiden/bedeesd
• Doel voor ogen

Zijn hobbies: Lezen, educatieve activiteiten bijwonen, gaan naar outdoor activiteiten(natuur), sporten en reizen

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl
Kandidaatnr.#122
Geboortejaar:1991
Afkomst:half-Nederlands half-Surinaams
Samenvatting:Wij hebben een kwalitatief sterk gesprek gevoerd met een eveneens kwalitatief sterke broeder. Hij begon zijn zoektocht op 16-jarige leeftijd om zich te verdiepen in de materie van religie en heeft verschillende boeken afgewerkt om tot Islam te komen. Tijdens zijn onderzoek weerhield hij zich al van verschillende gewoontes welk het lichaam schaden, omdat hij in de verschillende boeken het verbod ervan zag en zijn lichaam als bruikleen zag welk moet worden onderhouden. Dit zegt veel over zijn bewustzijn en discipline op jonge leeftijd. Na jarenlange onderzoek besloot hij Islam te omarmen en is daarna het praktiseren ervan zijn eigen gaan maken. Het volgen van lezingen, bestuderen van Islam, lezen van boeken, omgang met broeders en het verrichten van de ‘Oemrah hebben hem gevormd. Hij werkt bewust binnen het educatieve sector om zijn werk zoveel mogelijk conform de Dien te omkaderen. Tevens heeft hij ene hele goede omgang met zijn familie, ookal leven velen een geheel ander levensstijl dan het islamitische levensstijl waar hij voor heeft gekozen en ook trots op is.

De broeder is niet eerder getrouwd geweest en heeft geen kinderen, Hij is op zoek naar een praktiserende zuster die geloof op nummer 1 heeft staan. Het is ook belangrijk voor de broeder dat de zuster verzorgd uitziet en dat er een aantrekkingskracht is, De zuster dient bij voorkeur geschoold te zijn. Hij heeft geen bezwaar tegen iemand die gescheiden is of kinderen heeft, maar zijn voorkeur gaat toch uit naar een zuster zonder kinderen in eerste instantie. Hij heeft in het verleden ook voorstellen moeten afwijzen waarbij er weliswaar aantrekkingskracht aanwezig was, maar dat er tekortkomingen in de Dien waren, waardoor de broeder het voorstel naast zich heeft laten neerleggen.

Voorkeur persoonlijkheid in zijn eigen woorden: “”Vrome moslima zowel in haar doen en laten, als in haar kleding. Amicaal en spontaan, die van uitjes houdt en bereidt is te werken/investeren in/aan een gezin.

Het geloof (praktiserend) is voor mij een pré en het tweede waar ik naar kijk is het uiterlijk. Cultuur, afkomst, welvaart en familie maakt mij niet veel uit. Zolang het innerlijk en uiterlijk mij aantrekt.

Wij merken aan zijn manier van communiceren per email en onze face-2-face gesprek dat wij een weldenkend, welbespraakt en beschaafd broeder tegenover ons hebben. Het was daarom ook een hele goede gesprek met hier en daar de nodige humor erbij.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllaahu fiek!
Kandidaatnr.#126
Geboortejaar:1991
Afkomst:Libanees
Samenvatting:Wij hebben een uitgebreid en een leerzaam gesprek gevoerd met de broeder. Hij heeft maa sjaa Allaah zijn zaken goed op orde, omdat hij zijn HBO diploma heeft en een gerespecteerde baan heeft binnen de elektrotechniek, waarbij hij ook een verantwoordelijke rol heeft. Het is een praktiserende en sociale broeder met een nette overkomen en een doordachte manier van spreken. Hij prefereert iemand die Arabisch machtig is (of anders iemand die er actief mee bezig is) en begaan is met Islam, waardoor het makkelijker is om te communiceren en de kinderen ook een sterke toekomst te bieden op het religieus gebied. De broeder is verder ook iemand die voetbalt en in zijn omgeving aan islamitische nevenactiviteiten doet.

De broeder vindt het belangrijk dat de zuster praktiseert en hoogopgeleid is (HBO/WO-niveau) om een gezond niveau van communiceren te behouden.

Voorkeur persoonlijkheid partner: “Ik zoek een lieve, vrolijke, spontane vrouw, die goed manieren heeft, hulpvaardig is en van lachen houdt.”

“Ik zou het op prijs stellen als mijn toekomstige partner zich bezighoudt met het verbeteren van zichzelf als moslima.”

Hobby’s: “Ik hou van reizen, wandelen, voetballen, uitgaan/eten met vrienden of familie, soms ook boeken lezen en lezingen bijwonen/bekijken.”
Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllaahu fiekum!
Kandidaatnr.#127
Geboortejaar:1992
Afkomst:Marokkaans
Samenvatting:Wij hebben een helder gesprek gevoerd met een broeder die zijn zaken op orde heeft. Een welgemanierd en welbespraakte broeder die openhartig spreekt over zichzelf en een hele nette en verzorgde overkomen heeft. De broeder heeft zijn universitaire opleiding afgerond binnen het financieel gebied en een heeft functie binnen de Finance. Hij is niet gebaat bij een specifieke opleiding of werk van de zuster. De broeder is niet eerder getrouwd geweest noch heeft hij kinderen. Hij wenst ook een zuster te prefereren die niet eerder getrouwd is geweest om de nieuwe ervaringen samen te delen. De zuster dient daarnaast Marokkaans (berbers/riffijns) te zijn om praktische redenen.

De broeder wenst dat de zuster spontaan en vrolijk is. Zij dient een hoofddoek minimaal te dragen en zich bescheiden te kleden.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#130
Geboortejaar:1984
Afkomst:Pakistaans
Samenvatting:Wij hebben een openhartig gesprek gevoerd en inhoudelijk diepe onderwerpen besproken. Hieruit blijkt dat de broeder erg volwassen en verstandig overkomt. Hij kent zichzelf goed genoeg om te weten welke type bij hem past. Wij zijn ook eens met zijn eigen beschrijving over zichzelf en welk type bij hem past. De broeder is een hardwerkende ondernemer binnen de bouwbranche en is gefocust op het belijden van Islam. Hij is een simpele individu die een rustige bestaan met zijn vrouw wilt leiden. Hij wenst een praktiserende zuster die zich harmonieus en dankbaar opstelt. Een zacht, geduldig, behulpzaam en verzorgend type. Zij kent haar taken en hij is bewust van zijn rol als man in het huwelijk. De broeder houdt verder van klussen en heeft rust bij lange afstanden rijden. Hij is eerder getrouwd geweest en heeft geen kinderen. Hij staat open voor een zuster met een kind jonger dan 4 jaar.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#131
Geboortejaar:1994
Afkomst:Somalisch
Samenvatting:Het gesprek met de broeder was erg openhartig en leerzaam. De broeder is in zijn jongere jaren opgegroeid in Saoedi-Arabië en heeft kennis gemaakt naar de toentertijd conservatieve woonomgeving naar het open en liberale westen, waardoor hij heeft geleerd om zijn Islamitische normen en waarden zijn eigen te maken en het heeft hem staande gehouden in Nederland. De broeder heeft een HBO niveau en is bezig met zijn eigen onderneming in het personenvervoer branche. Hij is zelfstandig en houdt van zelfstandigheid. Hij woont op zichzelf, kan een zuster financieel voorzien en dit kenmerkend voor zijn serieuze mentaliteit. De broeder is tevens actief met de da’wa en heeft een gezonde Islamitische omgeving om zich heen om telkens daarin te groeien. Hij leest veel en wenst ook dat de zuster een ambitieuze houding houding heeft aangaande Islam en het opdoen van kennis. Hij staat ervoor open dat de zuster werkt, zolang zij halal werk verricht.

Voorkeur persoonlijkheid partner: Iemand die van haar religie houdt. Iemand die liefde heeft voor kennis. Iemand die zorgzaam, zacht, positief en sociaal van aarde is. Iemand met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Dat ze grote waarde hecht aan haar religie en dat ze Allah vreest in alles wat ze doet. Bijvoorbeeld: omgang met haar gebeden, kleding. Omgang met haar ouders.

Hobbies: Kennis opdoen, dawah, boeken lezen. Daarnaast voetballen, reizen en tijd besteden met de mensen van wie ik lief heb.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#132
Geboortejaar:1991
Afkomst:Turks
Samenvatting:Wij hebben een lang onderhoud gehad met de broeder. Hij komt erg volwassen, rustig en stabiel over. De broeder praktiseert en werkt als software engineer. Hij heeft een HBO diploma en kan de zuster financieel voorzien. De broeder heeft ook zijn eigen woning. Hij is eerder getrouwd geweest en heeft geen kinderen.

De broeder heeft een voorkeur voor een zuster van Turks komaf of een zuster die verwant is met het Turkse cultuur, zodat de sentimenten en componenten van hun cultuur niet geheel vreemd is.

Voorkeur persoonlijkheid partner: ´ Openminded, niet-dominant, vrolijk, geen sociaal ongewenst gedrag.”

“Zij moet iemand zijn die zichzelf tot op een bepaald niveau ontwikkeld heeft; intelligentie, opleiding, werk, mensenkennis en respect heeft uit haar omgeving. Hiernaast dient ze ook de nodige kennis van islam moeten hebben en de geadviseerde familiepraktijk van onze profeet sav en onze moeder kennen en respecteren voor een gezonde relatie. Zij moet zowel voor als na het huwelijk alleen bezig zijn met mij en haarzelf en niet beïnvloed kunnen worden door de omgeving.”

Hobbies: 2x per week zwemmen en reizen

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#133
Geboortejaar:1989
Afkomst:Marokkaans
Samenvatting:Wij hebben een openhartig gesprek gevoerd met de broeder. Hij woont in België en is een praktiserend individu. De broeder heeft een administratieve baan en wenst ook dat de zuster in België wilt wonen. De broeder is niet eerder getrouwd geweest en kan zelf geen kinderen krijgen.

Hij is hier vooraf erg duidelijk over en vertrouwt op Allaah (swt). De broeder wenst bij voorbaat ook een zuster die steriel is, aangezien de kans groot is dat een vruchtbare zuster meestal een broeder wenst die niet steriel is. Het vergemakkelijkt de communicatie, omdat er eerder begrip kan zijn voor de situatie welk is bepaald door Allaah (swt).

Voorkeur persoonlijkheid partner: Een dynamisch en sociaal persoon die initiatieven neemt en niet passief is. Zij deelt haar emoties en is communicatief sterk. Een vrouw die vrolijkheid en kennis uitdeelt. Zij dient een positieve levensvisie te hebben in moeilijke tijden. Zij dient een actieve individu te zijn die kan genieten van rustige momenten. Een vrouw die graag wenst te reizen en andere culturen wilt verkennen.

Een praktiserende zuster die verplichte onderdelen van Islam uitvoert, waaronder de Islamitische kledingvoorschriften naleeft. Zij wilt graag actief te zijn binnen de Oemmah.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#134
Geboortejaar:1986
Afkomst:Palestijn
Samenvatting:Het gesprek met de broeder was erg leerzaam en enerverend. Wij zijn echt onder de indruk over zijn denkwijze en keuzes in het leven. Een praktiserend, volwassen en gedisciplineerd broeder die bij ons zonder twijfel het huwelijk serieus neemt en een goede begrip over heeft. Hij is praktiserend, hoogopgeleid en sportief, zijn moeder taal is Arabisch en hij kan voldoende Engles en Nederlands spreken. Hij heeft computer science (ICT) afgestudeerd aan Alqsa universiteit in Palestina. Hij is hier in Nederland al een aantal jaren en beschikt over een goede baan bij een grote bedrijf. Hij houdt van sporten, lezen, reizen en iets leuk doen met vrienden. De broeder heeft een zware fitness programma welk hij volgt en beschikt over een goede sociale omgeving.

De broeder ziet er goed en verzorgd uit en hij zoekt een praktiserende zuster die de ahlu sunnah wa aljama'a volgt en leeft volgens de regels van de Islam, zichzelf daarin wilt verbeteren en ook samen meer kennis wilt opdoen, die zichzelf dagelijks wil ontwikkelen en zowel het wereldse en islamitische kennis vergaart.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl
Kandidaatnr.#135
Geboortejaar:1996
Afkomst:Somalisch
Samenvatting:Het gesprek met de broeder was erg aangenaam. Wij zijn inhoudelijk ingegaan op zijn leven, visie op het huwelijk en Islam. De broeder is geboren en getogen in Somalië en komt uit een opgeleid familie met Islamitische normen en waarden. Nederland heeft wel voor een cultuurschok gezorgd aangezien hij een praktiserende individu is. Hij heeft zich goed gemanifesteerd in Nederland, aangezien hij werkt en een studie volgt om een huwelijk financieel ook te kunnen onderhouden. Hij wilt zich op den duur richten om actief te zijn binnen de zorg.

De broeder heeft tijdens het gesprek ook benadrukt dat hij gebaat is bij een zuster die praktiseert. Hij staat erop om geen concessies te doen in het naleven van de verplichte onderdelen van Islam noch in het verlangen om een steeds betere Moslima te worden middels kennis en handelingen. De broeder is omgeven met een Islamitische omgeving en heeft een zuster naast zich nodig die dit wenst en ook begrijpt. Hij vindt het geen probleem als de zuster werkt of een opleiding volgt, zolang het halal is. De broeder wenst wel iemand die niet eerder getrouwd is. Hij is niet gebaat bij een specifieke etniciteit van de zuster.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#136
Geboortejaar:1989
Afkomst:Irakees
Samenvatting:Wij hebben een helder en open gesprek gevoerd met de broeder. Hij is geboren en getogen in Irak en woont sinds 2016 in België. De broeder heeft gestudeerd als burgerlijk ingenieur en werkt als werkleider bij een bouwfirma. Hij is niet eerder getrouwd geweest noch heeft hij kinderen. Het is geen enkel probleem als de zuster eerder getrouwd is geweest, zolang er geen kinderen in het spel zijn. De broeder is niet gebaat bij een bepaalde werk of opleidingsachtergrond van de zuster, zolang het halal is. Hij is ook niet gebaat bij een bepaald etniciteit van de zuster. Tevens dient de zuster wel in België te wonen of te verhuizen naar België.

De zuster dient een praktiserend mindset te hebben en het geloof op nummer 1 te plaatsen, aangezien de broeder zelf geloof op nummer 1 heeft staan.

Voorkeur persoonlijkheid partner: “Ik ben sociaal en sta positief in het leven en wil graag iemand die ook positief, vrolijk en sociaal is.”

Hobbies: “Paardrijden en squashen.”

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#137
Geboortejaar:1987
Afkomst:Marokkaans
Samenvatting: Het gesprek met de broeder verliep goed en het was inhoudelijk sterk te noemen. De broeder oogt bij ons positief, welgemanierd en heeft een duidelijke verhaal over hoe hij over het leven denkt en waar hij naartoe wilt.

Hij heeft een HBO werk en denkniveau en werkt als manager binnen de ICT wereld. De broeder heeft de kwaliteiten om op werkgebied een organisatie te laten groeien, beslissingen te nemen en een goede team te genereren. Uiteraard zijn zulke kwaliteiten ook belangrijk in een huwelijk. De broeder is niet eerder getrouwd geweest noch heeft hij kinderen. Mede vanwege een drukke baan, is het moeilijk om een goede kandidate tegen te komen, omdat hij zich in zo’n omgeving begeeft en een relatief kleine familie heeft. Tevens houdt de broeder er niet van om op iemand af te stappen, want hij wilt het zo halal mogelijk doen en een eervolle proces starten conform Islam. Wij kunnen ook concluderen dat de broeder een flexibele houding toont ten aanzien van een huwelijkspartner, zolang er vanuit Islam bepaalde voorkeuren en eisen worden aangedragen. De broeder is een zelfstandige individu en wilt nu het volgende stap maken, omdat hij aan de rechten en plichten binnen een huwelijk kan voldoen.

De broeder is niet gebaat bij een bepaalde opleidingsachtergrond of carrière van de zuster, zolang het binnen de kaders van Islam blijft. Hij wenst wel een Marokkaanse (Berbers) zuster die niet eerder getrouwd is geweest en ook geen kinderen heeft.
Voorkeur persoonlijkheid partner: “Godvrezend, zorgzaam, lief, spontaan, humor. Verzorgd, gekleed volgens islamitische voorschriften.”

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#138
Geboortejaar:1994
Afkomst:Turks
Samenvatting:Wij hebben een helder gesprek gevoerd met de broeder. Hij heeft een gymnasium net niet afgerond en is momenteel actief binnen de bloemenveiling. De broeder wilt in sjaa Allaah aan de slag gaan als vrachtwagenchauffeur en neemt daartoe de noodzakelijke stappen om een diploma te bemachtigen. De broeder is praktiserend en nooit eerder getrouwd geweest. Hij heeft ook geen kinderen.

Opleiding/werk partner: "Ik hecht daar niet zo veel waarde aan en sta open voor elke zuster die haar best doet om het geloof te praktiseren volgens de Qur'aan en Sunnah en open staat om haarzelf in alle opzichten van het leven te ontwikkelen."

Bezwaar gescheiden of kinderen: “Ik heb eerlijk gezegd dat ze niet getrouwd geweest is, maar getrouwd zonder kinderen zou eventueel wel kunnen. Daarentegen, als ze getrouwd geweest is en daarbij ook kinderen heeft van de vorige huwelijk, dan zal ik helaas ‘nee’ moeten zeggen.”

Voorkeur persoonlijkheid partner: “Aardig, zachtmoedig, geduldig, verstandig, adviserend, aanmoedigend, grappig, speels, ambitieus, optimistisch, troostend, eerlijk.”

“De Qur’aan en Sunnah moet voor mijn toekomstige partner het uitgangspunt zijn. Ik verwacht dat ze islamitische verplichten nakomt in de rechten van Allah (zoals het bedekken van haarzelf) en in de rechten van haar familie; hoewel ze in dit aspect niet perfect hoeft te zijn, moet ze ernaar streven om het beste uit haarzelf tevoorschijn te laten komen in dit opzicht. Ze moet de ambitie hebben om haarzelf te ontwikkelen in zowel het religieuze leven, als het wereldse leven - samen met mij. In mijn gedachten heb ik altijd een toekomstige partner gehad die mij zou aansporen tot het goede en mij ook zou helpen om dat te doen. Ik vind het leuk om over dingen te praten die ik interessant vind en houd ervan om dat met anderen te delen; ik hoop dat mijn toekomstige partner dat waardeert en dat wellicht ook doet en dat ze me dingen leert die ik niet weet (wereldse en religieuze).

Verder moet ze een echtgenote, moeder en een vriend zijn die altijd naast je staat en jouw tekortkomingen opvult (natuurlijk is dit wederzijds). Haar man en kinderen moeten voor haar voorop komen.”

Hobbies: “Mijn hobby’s zijn gamen; auto rijden; reizen (met de auto); wetenschappelijke, technische en mechanisch gerelateerde video’s bekijken; sleutelen.”

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#140
Geboortejaar:1990
Afkomst:Turks
Samenvatting:Wij hebben elkaar eerder ook gesproken over de Oemma in Nederland, hoe men tegenwoordig tegen het huwelijk aankijkt en welke obstakels men tegenkomt bij het vinden van een geschikte partner. Uit het gesprek konden wij afleiden dat de broeder erg netjes overkomt en een mate van volwassenheid toont om een huwelijk aan te gaan. Onlangs hebben wij elkaar weer gesproken en zijn wij inhoudelijker ingegaan op zijn vorige huwelijk, de leermomenten en hoe het beter kan in de toekomst. De broeder is veel zelfbewuster en kritischer naar zichzelf toe. Hij heeft geen kinderen uit zijn vorige huwelijk.
De broeder heeft binnen de technische branche een hele goede baan en heeft een eigen woonplek , zodat hij een huwelijk kan dragen en de zuster kan onderhouden. Hij heeft zijn PhD in technisch natuurkunde. Hij is tevens praktiserend en constant lerend aangaande de Dien en Arabisch,

Hij is op zoek naar een praktiserende zuster die zich graag wilt blijven ontwikkelen binnen al-Islam en haar rol goed kent als een vrouw binnen een huwelijk. De zuster dient over een mate van volwassenheid te beschikken, zodat beiden een huwelijk kunnen dragen en verder kunnen groeien ten voordele van Islam.

Voorkeur persoonlijkheid partner: “Het liefst: emotioneel stabiel, volwassen en zorgzaam. Ze mag introvert of extravert zijn. Dat maakt mij niet uit.

Graag iemand die Islam op 1e plaats heeft in haar leven en het praktiseert. Bidt zij 5 keer per dag? Hoeveel van de Quran heeft zij gememoriseerd? Kent zij haar aqiedah? Weet zij de fundamenten van tawhied? Van wie houdt zij het meest in haar leven?
Ik wil graag dat mijn partner gehoorzaam is en dat zij weet wat haar rechten en plichten zijn. Ik wil graag een simpel nikah, zonder de culturele onzinnigheden (zoals meerdere formaliteiten die samengaan met extreme luxe, opschepperij en bemoeilijking van het huwelijk, die men duidelijk kan zien onder de Turkse kringen). Dat betekent echter niet dat ik een gierig persoon ben. In tegendeel juist. Ik geef graag voor mijn familie, maar het huwelijksaspect wil ik graag doen volgens de sunnah van Rasulullah (SAW), en dat betekent een nikah met bescheidenheid en betaalbaarheid in tegenstelling tot opschepperij en extreme luxe. Daar wil ik standvastig in zijn.”

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#142
Geboortejaar:1992
Afkomst:Somalisch
Samenvatting:Wij hebben een open en inhoudelijk sterk gesprek gevoerd in aanwezigheid van zijn vader. De broeder is een praktiserend individu die graag wilt trouwen. Hij heeft zijn MBO afgerond en is actief binnen de logistiek. De broeder is niet eerder getrouwd geweest en heeft ook geen kinderen. Hij heeft geen bezwaar tegen een zuster die enkel gescheiden is. Hij vindt het geen probleem als de zuster een hoger opleiding heeft genoten en halal werk ondergaat. Tevens staat de broeder open voor alle etniciteiten, zolang de zuster praktiseert.

Verder hebben wij opgemerkt dat de broeder een rustige en nette karakter heeft.

Voorkeur persoonlijkheid partner: “Geduldig, humoristisch, betrouwbaar, verantwoordelijkheidsgevoel, inlevingsvermogen en met respectvol.”

Hobbies: “Wandelen in de natuur.”

Wij bedanken de broeder voor zijn vertrouwen in onze organisatie Hisaab.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#143
Geboortejaar:1992
Afkomst:Turks
Samenvatting:Wij hebben een goed telefonisch onderhoud gehad met de broeder, aangezien wij hem eerder ook hadden gesproken. De broeder was toentertijd hard bezig geweest om onze adviezen op te volgen om meer stabiliteit te hebben qua werk en huisvoorziening, ookal was hij daar in het beginsel niet mee eens. Echter, het siert de broeder om ons nu wel gelijk in te geven en het siert de broeder om stabiliteit te realiseren, zodat hij een huwelijk financieel kan dragen. Daarnaast is de broeder ook een praktiserend individu en staat Islam en het praktiseren ervan hoog bij hem in het vaandel.
De broeder heeft een eigen woonplek en werkt binnen de beveiliging. Hij houdt van kennis opdoen, fietsen en wandelen in de natuur.

Voorkeur persoonlijkheid partner: “Ik zoek een zuster die praktiseert of die bereid is om samen met haar Echtgenoot te gaan praktiseren. Ik zoek een zuster die verkoeling is voor mij ogen. Ik zoek een zuster die haar man gehoorzaamt en altijd blijft communiceren als er iets is.”

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#144
Geboortejaar:1986
Afkomst:Surinaams
Samenvatting:Het was een leerzaam en enerverend gesprek, omdat de broeder een heel ander outlook heeft op de wereld dan de gemiddelde burger. Wij zijn daardoor echt onder de indruk geraakt van zijn kijk op het leven. De broeder is een praktiserende individu. Hij heeft zijn opleiding op HBO niveau genoten, maar heeft er afstand van genomen, omdat hij zich in een witte wereld begaf, welke mooier leek dan het was en daar uiteindelijk afkeer van kreeg. Hij werd allergisch voor mensen met arrogantie, drang naar wereldse succes en wereldse verantwoordelijkheid en een gigantische bewijsdrang naar de wereld en derden toe.

Hierdoor heeft de broeder zich ingezet om vrijwilligerswerk te doen en hij houdt ervan om werk te verrichten welk hem nederig maakt. Hij houdt het graag simpel, ookal wordt er vaak aan hem getrokken om een managementfunctie in te nemen, vanwege zijn bekwaamheid, capaciteit en uitstekende verbale en schriftelijke uitdrukking in het Nederlands.
De broeder is niet getrouwd geweest en heeft ook geen kinderen. Hij heeft geen bezwaar tegen een gescheiden zuster met kinderen, zolang de ex-man geen hoofdpijn zal bezorgen in de toekomst.

Voorkeur persoonlijkheid partner: “Consequent, op z’n tijd spontaan. Streng, onder omstandigheden mild. Sociaal maatschappelijk geïnteresseerd. Moet wel tegen een grapje kunnen, ik kan soms heel gevat uit de hoek komen en het wordt erger hoe beter ik iemand ken, maarre dan mag ze me best op de plaats zetten. Ik ben ook niet perfect, dus ze moet enigzins mijn tekortkomingen door de vingers kunnen zien. Ze houdt net zoveel van dingen doen als over dingen denken. Maar aan het eind van de dag is ze volledig overtuigd van de Islaam, van Allah.”
“Ze is een bewuste moslim. Ze weet wat ze doet, waarom ze het doet, waar ze over twijfelt, waar ze hulp wilt en wat ze zelf wilt uitvogelen. Ik begrijp een dergelijk proces en wil binnen Islamitische kaders, welke we allebei zo goed mogelijk naleven, steunen. Ik kan niet tussen de regels door lezen, en wat niet wordt geuit kan ik ook verder niks aan doen.
Vegetarisch, (ik wil best vlees kopen maar ik eet alleen met offerfeest). Roken mag, maar er moet een plan zijn dat te verminderen. Enigzins bezig zijn met in iedergeval eigen gezondheid, monitoren of verbeteren. Ik ben zelf geen healthfreak, maar ik drink structureel geen prik/frisrank, eet weinig vette happen,of snacken, fiets bijna overal naar toe, loop voor me werk 5-10km p dag, Alhamdoelillah. Ik vind het uitstekend. Ze moet ongeveer dat ook willen.
Kan planmatig werken en ziet daar het nut van in, binnen elk domein, hoeft dan niet tot op het puntjes uitgevoerd te worden, maar dan hebben we een rode draad welke we van tijd tot tijd kunnen evalueren, om ons zelf gerust te stellen, uiteindelijk bepaalt Allah Soebhana wa Ta’ala hoe het allemaal verder loopt.

Ik merk dat ik innerlijk heel slecht kan opschieten met moslims die nog nooit een vertaling hebben gelezen van de Nobele Qur’an, maar wel allerlei “rumi” boeken daar omheen, ik begrijp dat gewoon niet. Ze moet enige inhoudelijk kennis hebben, of daarnaar streven. Een bekeerlinge is in die zin ideaal, zij hebben meestal heel goed onderzoek gedaan voordat ze bekeren, en daar zit dikwijls het lezen van vertalingen bij.
Luistert ook liefst geen muziek, ook geen nasheed.. Ze mag het wel voor zichzelf hebben, maar niet aan mij opdringen. Ik zou haar daar nooit in kunnen steunen. Maar ik begrijp wel wat een melodie met je kan doen, daarom wil ik het liever niet in m’n hoofd.
Liefst schuldenvrij! Alhoewel ik daar best in wil ondersteunen om op te lossen, moet het duidelijk zijn waarvandaan de schuld komt, en hoe we eruit komen insha Allah.
Graag openheid over de psychische gesteldheid. Stress, burnout, borderline, depressiviteit en de medicijnen daarvoor liggen tegenwoordig voor het oprapen. Wil best ondersteunen, maar moet ik wel een beetje weten waar ik aan toe ben insha Allah.”

Hobbies: “Volgen van Islamitische en sociaal maatschappelijk zaken, gender, demografie middels debat/ docu/livestream/artikelen/onderzoeken.
Kunstzinnig doen met Arabisch Qur’anisch tekst/kalligrafie (lager dan amateur). Recreatief sporten (boogschieten, boksen, judo etc) (lager dan amateur).
Van tijd tot tijd vrijwilligerswerk, varierend van kleine projecten leiden/notuleren tot praktische hand en spandiensten.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#145
Geboortejaar:1991
Afkomst:Surinaams/Pakistaans
Samenvatting:Wij hebben een uitgebreid en een inhoudelijk sterk gesprek gevoerd. Uit het gesprek kunnen wij afleiden dat de broeder erg volwassen is, mede vanwege zijn omgeving en opgedane levenservaring. Hij heeft een goede baan als engineer binnen de technologische branche en hij volgt ook een opleiding ernaast om zichzelf nog beter en sterker te profileren.

De broeder is eerder getrouwd geweest, maar heeft niet samengewoond en heeft geen kinderen. Hij vindt het geen probleem als de zuster eerder getrouwd is geweest, zolang zij geen kinderen heeft. De broeder wenst wel dat de zuster een HBO of een hoger opleiding heeft genoten.

Wij hebben verder uit het gesprek kunnen afleiden dat de broeder uit een hecht gezin komt, de Islam praktiseert en er geen moeite mee zal hebben om de zuster met liefde Islam uit te leggen, indien bepaalde verplichtingen niet in orde zijn. De broeder kwam tevens kalm en welbespraakt over.

Voorkeur persoonlijkheid partner: “Actief en uitdagend met aarding in het geloof.”

Hobbies: “Basketbal, knutselen aan electronica, lezen en koken.”

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#146
Geboortejaar:1993
Afkomst:Marokkaans
Samenvatting:Het gesprek met de broeder verliep erg soepel en natuurlijk. Ik was bij hem thuis uitgenodigd. De broeder komt bij mij volwassen, communicatief sterk en verantwoordelijk over. Hij heeft een vriendelijke overkomen en is desalniettemin ook helder in zijn bewoordingen om zijn voorkeuren en eisen uit te leggen. We hebben gesproken over het huwelijk vanuit Islam, het proces naar een huwelijk toe en zijn ervaringen in het leven. Uiteraard kwam er ook de nodige humor bij kijken. Hij is gebaat bij de Islamitische kaders aangaande een huwelijk..
De broeder is universitaire opgeleid en heeft een baan. De broeder is op zoek naar een zuster van Marokkaanse (Berberse) afkomst en wenst iemand die sowieso twee jonger is dan hemzelf en hij is niet gebaat bij een bepaalde opleidingsachtergrond of werk van de partner, zolang de werkzaamheden binnen de kaders van Islam bevinden en de toekomstige visie op werk ook conform Islam zijn.

Voorkeur persoonlijkheid partner: “Zachtaardig, zorgzaam, humor, islam als leidraad.”

“Ik ben op zoek naar een zachte, liefdevolle zuster die uiterlijk en innerlijk praktiseert. Iemand die haar doelen heeft op het gebied van geloof en gezin."

Hobby’s: “Sport en spenderen van tijd met familie. Voor de rest spendeer ik veel tijd in het lezen en bekijken van Islamitische content.”

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#147
Geboortejaar:1992
Afkomst:Marokkaans
Samenvatting:Wij hebben een hele interessante gesprek gevoerd met de broeder. Hij is een hele slimme, nette en praktiserende broeder. Hij is niet alleen slim vanwege zijn Master diploma, maar ook zijn veelzijdigheid in zowel Finance als de ICT-wereld. Hij heeft momenteel geen baan, maar staat niet stil om bij een andere branche vanaf nul te starten en leergierig van aard te zijn. De broeder is niet eerder getrouwd geweest noch heeft hij kinderen. Hij heeft geen problemen met het feit dat de zuster eerder getrouwd is geweest, zolang er geen kinderen in het spel zijn. De broeder prefereert een Marokkaanse zuster van Riffijns komaf in verband met de communicatie met de familie. Hij heeft een eigen woonplek.

Opleiding/werk partner: “Werk is geen probleem zolang het islamitisch verantwoord werk is. Als de vrouw nog in opleiding is dan liever niet tenzij ze in haar laatste paar maanden zit.”
Voorkeur persoonlijkheid partner: “Het liefst huw ik een vrouw die een volwassen gedachtegang heeft en vroom van aard is. Een beetje sociaal zijn mag wel. Dat is leuk. Ik zoek een vrouw die toegewijd is aan de Koran & Sunnah.

Graag kom ik in contact in het bijzijn van een mahram zodat we kennis kunnen maken.

Ik ben niet op zoek naar een vrouw:
• Die nog op school zit
• Die strakke kleding draagt
• Die geen fadjr op haar voorgeschreven tijd bidt wanneer zij rein is.
• Die eigenwijs is.
• Die de koran & sunnah niet of nauwelijks praktiseert
• Lange vrouw (ik ben zelf 1.69 m)
• Studieschuld is geen probleem zolang het niet boven 15 000 euro is.
• Ik vind het hebben van kinderen belangrijk.
• Ik ben benieuwd hoe de partner staat tegenover het aangeboden krijgen van werk in het buitenland.
• Trouw zijn aan je geloof. Niet omdat ik het zeg, maar omdat je vertrouwen heb in Allaah.
• Studieachtergrond is voor mij niet zo belangrijk zolang dit geen invloed heeft op de opvoeding van de kinderen en omgang met mij. Derhalve sluit ik partners met een pedagogische studieachtergrond uit.
• Graag kom ik te weten hoe belangrijk vriendinnen hebben is in het dagelijkse leven van mijn partner.
• Ik kom graag te weten waarom de vrouw wilt trouwen.
• Doet de vrouw graag kennis op al dan niet samen?

Hobby’s: “fietsen, wandelen, sporten in de sportschool (fitness) en ik kook.”

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllaahu fiekum!
Kandidaatnr.#148
Geboortejaar:1973
Afkomst:Marokkaans
Samenvatting:Wij hebben een openhartig en leerzame gesprek gevoerd met de broeder. Hij is heel erg open geweest over zijn verleden, heden en toekomst. De broeder heeft vroeger een ander leven geleid en is daar niet trost op. Hij heeft zijn leven verbeterd door te lezen over Islam, waardoor zijn geweten een rol ging spelen. De broeder heeft een aantal jaren geleden een rigoureuze omwenteling gemaakt door afstand te nemen van zijn omgeving om dichterbij Allaah swt te komen. Hij is bezig met een halal leven door halal te werken en een halal leven te willen opbouwen met een zuster die praktiseert en en overtuigd is van Islam in haar verstand en de liefde voor de religie voelt in haar hart.

Uit het gesprek hebben wij kunnen afleiden dat de broeder echt voor Allah wilt leven, een goede begrip van Rizq heeft door halal te werken voor minder dan haraam te werken voor beduidend ‘meer’. Hij is momenteel ook aan het denken om een onderneming te starten en is iemand die hard werkt en de zuster financieel kan voorzien.

De broeder is niet eerder getrouwd geweest en heeft geen kinderen. Hij heeft geen probleem met een zuster die eerder getrouwd is geweest en eventueel een kind heeft. De broeder is zelf goed met kinderen en heeft welzeker een kinderwens.

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllahu fiekum!
Kandidaatnr.#149
Geboortejaar:1984
Afkomst:Turks
Samenvatting:Wij hebben een gezond en plezierig gesprek gevoerd met de broeder. Hij praktiseert, werkt binnen de marketing en heeft een HBO opleiding afgerond binnen zijn werkgebied. De broeder komt bij ons volwassen over en hij communiceert heel netjes. Hij heeft een rustige overkomen en heeft een goede mindset om een huwelijk te kunnen dragen. De broeder is niet eerder getrouwd geweest noch heeft hij kinderen. Hij wenst ook een zuster die niet eerder getrouwd is geweest noch dat zij kinderen heeft. De zuster dient praktiserend te zijn en een geschoold achtergrond te hebben.

Naar ons mening heeft de broeder de nodige fundamenten om de volgende stap te maken. Hij heeft een eigen woonplek, kan een huwelijk financieel dragen, is gefocust op islam van huis uit en heeft goede uitstraling.

Voorkeur persoonlijkheid partner: “Goed karakter, iemand die elk moment de regels van de Islaam wilt beleven en daarnaar zal handelen. Iemand die alle zondes wilt voorkomen. Trouw wilt zijn aan haar familie en partner. Iemand die geen hebzucht heeft en imaan, familie en partner ziet als grootste bezit. Kortom iemand die kan genieten van waardevolle kleine dingen in het leven.”

Hobby’s: “Sporten, films kijken, wandelen, lezen, winkelen.”

Kennen jullie iemand in jullie omgeving? Laat degene dan contact opnemen met ons via info@hisaab.nl

BarakAllaahu fiekum!