Wat willen wij bieden?

Hisaab wilt haar bijdrage leveren om dit probleem te bestrijden en trachten, vanuit Islamitisch oogpunt, te streven naar het bewerkstelligen van goede huwelijksmatches die onze Islamitische gemeenschap ten goede zullen  komen i.p.v. dat men in moreel verval raakt en daarmee zichzelf en de gemeenschap schade toebrengt.

Er is een bepaalde beleid uitgestippeld om dit proces in correcte banen te leiden vanuit Islam. Wij hebben inschrijf/voorkeursformulier opgesteld welk een kandidaat dient in te vullen. Na het invullen van het formulier zal de organisatie contact opnemen met kandidaat en/of familielid om het formulier door te nemen en de daarbij behorende initierende gesprek te voeren.  Daarna zullen wij onze data-base raadplegen en trachten om een aansluitend match te vinden.

Mits er een interessante match wordt gevonden in onze bestand, dan laten wij dit kenbaar maken aan beide partijen. Het is aan hen of beiden zelf contact met elkaar willen opnemen, of dat de organisatie verder nog een rol dient te spelen. Het is vanzelfsprekend dat de organisatie zelf ook heel veel onderzoek zal doen om beide partijen van correcte informatie te voorzien, opdat beide partijen een beter beeld hebben van elkaar.

De organisatie tracht in deze gevoelige en complexe taken en kwestie  integer volgens Islam te handelen.

 

Het proces

Een gegadigde deelt mede om op zoek te gaan naar een geschikte partner. De gegadigde vult onze inschrijfformulier in en maakt zijn voorkeuren kenbaar. Hisaab nodigt de gegadigde uit om kennis te maken en inhoudelijk in te gaan op het ingevulde formulier. Na afloop van het gesprek, zal er in het bestand worden gekeken naar een interessante match. Mits er een interessante match aanwezig is, zal Hisaab trachten om een separaat gesprek te voeren met beide gegadigden en familie, om een beter beeld te krijgen van de families en het voorstel presenteren om beide families met elkaar in contact te laten komen. De families blijven vrij om de expertise en bemiddeling van Hisaab te vragen, nadat men tot aan het proces van ontmoeting is gekomen. Hisaab is bereid om advies te verschaffen en zelfs bij de ontmoeting aanwezig te zijn om het gesprek te bevorderen en zelfs bereid om informatie van buitenaf in te winnen (indien mogelijk) omtrent de families en de gegadigden zelf, opdat er een beter beeld wordt gecreeerd.

 

U kunt hier onze inschrijfformulier downloaden en per email versturen naar info@hisaab.nl
Wij zullen in sjaa Allah trachten om daarna contact met u op te nemen.